• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Parti kræver: Superliga-tilskuere på stadion nu

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Folketingets næststørste parti, Venstre, stiller fem krav til regeringen forud for forhandlinger om genåbning af samfundet. Fans på stadion er et af dem.

Af Anders Dehn

I løbet af denne uge skal Folketingets partier forhandle om yderligere genåbning af samfundet. Med til de forhandlinger til Venstre fem krav, hvoraf et formentlig vil falde i god jord hos landets fodboldfans: tilskuere skal tilbage på stadion.

Det siger formand Jakob Ellemann-Jensen til TV2. Hans fem krav til en hurtigere genåbning er:

  • Lemp forsamlingsforbuddet
  • Børn og unge skal mere tilbage i skole
  • Åbn for fitness og indendørs idræt
  • Åbn restauranterne både uden- og indendørs med rimelige afstandskrav og gerne uden coropas
  • Få Superliga-ordningen i gang igen

Over for Tipsbladet uddyber partiets sundhedsordfører, Martin Geertsen:

- Venstre går til forhandlingerne med et specifikt ønske om at få gang i Superligaen igen så hurtigt som praktisk muligt. Vi ved, at det betyder meget for ganske mange mennesker at komme tilbage på lægterne igen. Samtidig har en genåbning af Superligaen selvsagt også betydning for klubbernes økonomi.

- Jeg synes, at Superliga-klubberne har gjort sig overordentlig umage med at stable en model på benene, der kan gøre det sikkert at gå til fodbold. Det synes jeg bestemt, at man skal kvittere for. Der er ingen grund til at sylte den sag yderligere, siger Geertsen.

Det var netop Superliga-ordningen, der betød, at klubberne kunne byde tusinder af tilskuere inden for på stadionerne hen over sommeren og det tidlige efterår i 2020. Ordningen blev desuden kortvarigt adopteret af andre idrætsgrene.

Her stilles der blandt andet krav til afstand mellem fans, opdeling i zoner med maksimalt 500 personer og særlige ind- og udgangsforhold. Alt sammen for at sikre, at eventuel smittespredning bliver holdt nede.

Venstre stiller kravene, samme dag som den aktuelle genåbningsplan går ind i en ny fase. I dag tirsdag kan indkøbscentre, stormagasiner og arkader med et areal på højest 15.000 kvadratmeter åbne.

Tiden nærmer sig desuden for, at den nedsatte ekspertgruppe skal komme med anbefalinger til, hvordan man kan få tilskuere tilbage på stadion.

Her forklarer regeringspartiet, Socialdemokratiet, hvorfor tilskuere til sport endnu ikke er en del af genåbningsplanen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus