• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Stort talent på vej til DK: Tre SL-klubber lurer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Forsvarsspilleren og hans bagland rejser til Danmark i løbet af det næste stykke tid for at påbegynde de første samtaler med de interesserede Superliga-klubber.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I lokale sydafrikanske medier - herunder Soccer Laduma - bliver en spiller ved navn Rushwin Dortley kædet sammen med et skifte til Danmark.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er den dansk-sydafrikanske forbindelse korrekt. Dog er der tale om en transfer på et meget tidligt stadie, hvor 20-årige Rushwin Dortley i første omgang skal besøge de klubber, som lurer på ham, og her vil de så mærke hinanden an.

Den sydafrikanske forsvarsspiller brød igennem i hjemlandet i sidste sæson hos Cape Town Spurs, som tidligere hed Ajax Cape Town, og var Ajax's samarbejdsklub i Sydafrika, og det har skabt massiv interesse for ham.

I hjemlandet er både Kaizer Chiefs og Mamelodi Sundowns interesseret i ham, men ifølge Tipsbladets oplysninger, så foretrækker spilleren og hans bagland, at Dortley skifter til en klub i Europa og særligt Danmark. De ser ligaen og landet som et godt sted at tage det næste skridt.

Lige nu er stopperen igang med at få de sidste detaljer med visum og indrejsetilladelse til Danmark på plads. I næste uge skulle han således begive sig mod Danmark, hvis alt går efter planen.

I Sydafrika beskrives han som et stort talent med et stærkt venstreben, der samtidig har alle fysiske forudsætninger for at nå rigtig langt.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.