• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superliga-boss vil overveje nye tiltag mod homofobi

Claus Thomsen, der er direktør for Superligaen A/S, vil undersøge, om der skal sættes yderligere ind mod homofobi i dansk fodbold.

Af Anders Dehn

Hvis der er kommet noget godt ud af, at en gruppe OB-fans i går råbte homofobiske tilråb mod Viktor Fischer, må det være, at emnet har fået fornyet fokus. Og måske fører det også egentlig handling fra sportens magthavere med sig.

Claus Thomsen, der er direktør for Superligaen A/S og Divisionsforeningen, slår fast, at dansk fodbold allerede har ført kampagner mod netop homofobi, men at det kan være, tiden er inde til at genoptage det arbejde.

Læs også: OB straffer ikke tilskuere bag homofobiske Fischer-tilråb: Det løb er kørt

- Vi har en række indsatser i forvejen, men vi vil da kigge på, om der skal oplyses mere om fodboldens værdier. Vi har jo allerede regler og sanktioner, så det handler om at få fortalt, at det her ikke er i overensstemmelse med fodboldens værdier, siger Claus Thomsen til DR.

Det ser dog ikke umiddelbart ud til, at dem, der råbte efter Viktor Fischer i går, bliver straffet. OB's kommercielle chef, Jack Jørgensen, sagde tidligere på dagen:

Læs også: OB og FCK-fans i fælles udmelding: Tager afstand fra homofobiske sange

- Vi kigger fremad. Det løb er kørt. Det vigtigste for mig er at appellere til deres sunde fornuft. Vi skal have folk til at tænke sig og reflektere over konsekvensen af deres gerninger. Og at det både kan få konsekvenser for dem selv og for klubben. Vi glæder os over, at der var så mange på stadion, og så er det brandærgerligt, at så lille en gruppe skal løbe med opmærksomheden. Det er vi ikke tjent med.

Både OB, FC København, holdenes fanklubber og DBU har i løbet af søndag og mandag offentligt fordømt homofobi.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.