• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Superliga-dom: Slut med afhængighed og tårer i AaB

Foto: Getty Images

Superliga-grundspillet er halvvejs - det er tid til at gøre status over de 12 klubber og spådommen over deres skæbner i de næste 11 runder. Her AaB.

Af Troels Bager Thøgersen

Nordjysk lettelse
Det har taget Martí Cifuentes et stykke tid at finde sin ideelle formation og den rette balance i en i udgangspunktet temmelig ambitiøst spillestil.

Men nu ser det ud til at fungere med velspillende Iver Fossum, Rasmus Thelander og Jacob Rinne som nogle af sværvægterne, mens afhængigheden af Lucas Andersen i høj grad er forsvundet.

Der har været sved og tårer undervejs, men nu ser det ud til at fungere så godt, at AaB har kurs mod en relativt sikker plads i Top 6, og at man igen har fået evnen til af og til at blæse modstanderne ud af banen, hvilket har manglet.

Er Top 6 sikret?

Nej, men som AaB spiller, kan man efterhånden begynde at tro på en europæisk plads, selvom der næppe er nok gods i holdet til at udfordre FCK og FCM.

Vigtigste mand: Rasmus Thelander
Det går bare godt for midtstopperen, der weekend efter weekend pakker modstanderens angriber ind og tiltrækker sig opmærksomhed på det helt rigtige tidspunkt, når man har kontraktudløb 30. juni 2022.

Det udløb er ikke så godt for AaB lige nu, men ellers er der ikke meget at være pessimistisk omkring med den store og særdeles stærke stopper, der sammen med Mathias Ross er AaB's grundfjeld.

Slutplacering i grundspillet: 3
Det er før gået skævt for AaB i slutfasen af grundspillet, men denne gang tror vi, at AaB klarer den og tilmed gør det fra en flot tredjeplads.

Det er ingen garanti for, at det også går godt i medaljeslutspillet – her tror vi, at FCK og FCM i en rasende kapløb mod guldet maser alle andre hold, men der er mulighed for at drømme i Aalborg.

Idealopstilling: 3-5-2

Sådan er det gået i Grundspillet for de 12 hold:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020