• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superliga-målmand mødte Skov som 13-årig: Han skylder mig en bonus

Nicolai Flø og Robert Skov mødtes som U13-spillere i Silkeborg, og her fortæller Vendsyssel-keeperen, hvordan Skov har udviklet sig siden, og hvorfor U21-stjernen har Flø at takke for sin karriere.

Af Anders Dehn

Nicolai Flø er måske den målmand, der har stået over for flest af Robert Skovs berømte og berygtede spark. De to mødtes som U13-spillere i Silkeborg IF, blev venner og tilbragte utallige timer i deres fritid med at skyde på mål.

Egentlig er Flø et år ældre end Skov, men trænerne i Silkeborg rykkede jævnligt sidstnævnte en årgang op, fordi han var talentfuld. Og det var han allerede dengang. Men fordi han var klejn, kom talentet ikke altid til udtryk.

- Jeg tror, vi mødtes som U13 på en træningstur eller miniturnering i Tyskland. Det er meget sjovt, fordi på den tur endte jeg med at møde Robert og Asger Sørensen (også på U21-landsholdet, red.) og en kammerat, som ikke spiller fodbold længere. Det er tre af mine venner, som har hængt ved i længst tid. Jeg har turen med som evigt minde som der, vi mødte hinanden, fortæller Nicolai Flø til tipsbladet.dk.

- Ellers kan jeg faktisk ikke huske så meget, udover han var meget lille. Meget lille overkrop med lange ben. Han havde også et fint spark der, også en teknisk spiller, men han var en rigtig ung spiller. Han er nok vokset 50 centimeter siden. Man kunne godt se, han havde noget i sine unge dage, men det var noget fysik, han manglede. Han blev måske begrænset af sin fysik, så man så først senere, hvor stort et talent han havde.

Flø skiftede fra Silkeborg til Vendsyssel FF i 2016, og dermed sluttede hans og Skovs fælles klubtid efter omkring syv år. Målmanden nåede dog at være vidne til, at Skov gik fra lille, langbenet tekniker til fintunet dræbermaskine.

- Jeg kan huske mange gange, hvor vi tog ud på banen, jeg stod selvfølgelig på mål, og så jernede han bare på kassen. Nogle gange med Asger (Sørensen, red). Der havde han mere fokus på bare at score, end hvordan han scorede, når vi kørte vores interne konkurrence, fortæller Nicolai Flø.

- Han var nok ikke lige så bevidst om det, som han blev omkring U19-tiden, hvor jeg tror, det tog fart med selvtræning, og hvordan han ville sparke. Så han har altid haft det, men bare finpudset det med årene.

FIk lov til at lugte til osten
Robert Skov viste mandag aften, at hans niveau også holder til at klare sig mod Bundesliga-spillere. Mens hans fri- og hjørnespark ramte ukarakteristisk sjældent, scorede han på straffe, tørrede sin direkte modstander flere gange og stod bag alt, hvad Danmark havde offensivt mod Tyskland.

At Robert Skov kan sparke hvad som helt ind, gjorde han klart for enhver i den forgangne Superliga-sæson. FC København-kanten scorede 29 mål, og ét af dem var mod sin gamle ven Nicolai Flø, da FCK tabte til Vendsyssel FF i runde 11.

- Det er nok en af de tydeligste oplevelser, jeg kan huske fra Superliga-sæsonen. Jeg havde ikke rørt bolden de første fem-seks minutter. Første gang, jeg skulle røre bolden, var ved et frispark, han skulle sparke. Det var langt ude fra, så man kunne nå at tanke tænke mange ting, men det var sjovt, at det var første gang, jeg rørte bolden i den kamp, og så greb jeg ham selvfølgelig ud, som jeg plejer, griner målmanden.

Vendsyssel vandt kampen 2-1, men Skovs mål var hans bare femte i sæsonen, så måske bør han takke sin kammerat for at være med til at sætte gang i den følgende målrus.

- Han fik lige lov at score og lugte til osten; så lukkede vi den. Det var for at være en god kammerat. Det gav ham det rygstød, han havde brug for, driller Flø, hvis hold i alt tog fire point mod FCK i sæsonen, og dermed mener han, at han har den indbyrdes håneret.

- Det har jeg jo helt klart. Men i og med han har fået sat et par rekorder og også blev dansk mester, lever han fint med det lige nu. Han ville være mere træt af det, hvis Midtjylland var blevet mestre, men nu kan han godt se gennem fingre med det, mener Flø.

Da Robert Skov rundede de rekordmange Superliga-mål, 29, skrev Nicolai Flø, at han regnede med en bonus. Den venter han stadig på, men lidt faldt der dog af til den gamle træningsmakker.

- Jeg arbejder stadig hårdt på det. Han havde faktisk fødselsdag, ugen efter de blev mestre, og der gav han fri bar. Så der fik jeg lige lidt. Men jeg må få lidt mere senere, griner Flø.

Robert Skov kom godt fra start ved U21-EM, og hvem ved. Hvis han fortsætter sådan, venter der måske et stort klubskifte - og endelig en bonus til manden, der har måttet finde sig i at blive scoret på igen og igen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus