• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superliga-spørgsmål: Besegler SønderjyskE Vejles skæbne?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på, hvilke spørgsmål der skal findes svar på i 28. spillerunde i Superligaen

Af Anders Dehn

Der er stadig spænding i både toppen, subtoppen og bunden af Superligaen. Der er dog væsentlig forskel på hvor meget. Derfor ser vi nærmere på det vigtigste spørgsmål for henholdsvis mesterskabsspillet og nedrykningsspillets gruppe 1 og gruppe 2.

Tipsbladet.dk tager her et kig på 28. spillerunde.

Haler FC Nordsjælland eller Brøndby ind på OB?

Som det ser ud nu, har OB henholdsvis fire, fem og seks point ned til de nærmeste efterfølgere i kampen om bronze. To af dem, FC Nordsjælland og Brøndby IF, mødes i en direkte duel mandag aften, mens OB får besøg af FC København søndag.

Fynboerne er bestemt ikke chanceløse, men eftersom det seneste opgør mod FCK sendte med et 6-1-nederlag, må vi nok betegne risikoen for, at de taber, som overhængende. Det kan vinderen af FCN-Brøndby (eller Esbjerg, hvis holdet slår FC Midtjylland) i så fald drage nytte af og hale ind på OB.

Til gengæld kan særligt FC Nordsjælland blive så godt som sat af i jagten på en podieplads. Hvis Brøndby vinder i Farum, vil der være fem points forskel mellem de to hold og yderligere mindst ét op til OB, selv hvis sidstnævnte taber.

Besegler SønderjyskE Vejles skæbne?

Det er ikke sådan, at Vejle Boldklub kan rykke ud af Superligaen, uanset hvor dårligt det måtte gå i den kommende runde. Men hvis holdet taber til SønderjyskE, vil det i praksis kun være to kampe fra en nedrykning. Forklaring følger.

I tilfælde af SønderjyskE-sejr vil VB have 11 point op til de lyseblå med bare 12 point tilbage at spille om. Dermed slutter Vejle ganske sikkert på fjerdepladsen i gruppen, hvilket betyder to playoffkampe mod nummer fire fra den anden gruppe. Taberen af de to opgør rykker direkte ned. Vinderen får en ny chance.

Omvendt kan der pludselig snige sig lidt spænding ind i bunden af gruppen, hvis Vejle vinder. Da vil der stadig være fem point op til SønderjyskE, men det må trods alt være nok til at skabe en vis urolighed hos sidstnævnte.

Er der overhovedet noget at spille for i gruppe 2?

Det kort svar er: ja. Men ikke særlig meget. De vigtigste placeringer er i praksis afgjort, men det betyder ikke, at de fem kommende runder er komplet ligegyldige.

Lad os lige genopfriske stillingen i nedrykningsspillets gruppe 2:

Randers FC 37 point
AaB 36 point
Vendsyssel FF 23 point
Hobro IK 22 point

Med 15 point tilbage at spille om kommer de to nederste ikke til at overhale nogen af de to øverste. Der kan dog være stor forskel på, om man bliver nummer tre eller fire. For nummer fire møder ditto fra gruppe 1, og taberen af det dobbeltopgør rykker direkte ned.

Nummer tre møder ligeledes ditto fra den anden gruppe, og her får selv taberen en chance mere.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.