2017-09-15 16:21
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk sætter fokus på de mest interessante spørgsmål omkring niende runde i Superligaen.

Ottende runde i Superligaen bød på sejre til både Randers FC og AaB, og dermed har alle 14 Superliga-hold vundet en kamp i denne sæson.

I den kommende spillerunde skal AaB til Brøndby, mens Randers får besøg af Lyngby, og det bliver spændende at se, om de to hold kan udnytte momentum.

Momentum har Hobro for tiden - senest blev det til en sejr på 3-2 hjemme over SønderjyskE, og topscorer Pål Alexander Kirkevold scorede kampens afgørende mål et par minutter før afslutningen, og klubben bare fortsætter med at imponere i Superligaen. Nu venter dog et svært opgør mod FC Midtjylland på udebane, men man ved jo aldrig ,hvad der kommer til at ske i en spændende og tæt Superliga.

Lad os kigge på spørgsmål til den kommende runde i Superligaen.

Kan AGF fjerne lort fra hullet?
FC Nordsjælland - AGF, mandag klokken 19.00, TV3 Sport 1

Han indrømmer det selv, Glen Riddersholm: AGF har forsøgt at sikre sig defensivt, og efter tre Superliga-kampe i streg uden at lukke mål ind var det et AGF-hold, der satsede en smule mere offensivt mod Randers. Det gav bagslag, og holdet fra Århus tabte med 1-4 hjemme mod Randers. Som Riddersholm selv siger, har holdet mentalt været kendetegnet ved, at det har gravet et dybt hul og fyldt det op med lort.

AGF-chefen mener, det er et udtryk for, at AGF er dårlige til at belønne sig selv, for efter tre clean sheets i streg blev det til et fortjent og skidt nederlag mod Randers, og så bliver spørgsmålet nu, om holdet kan fjerne noget af alt det mentale lort, der ligger i hullet, og rejse sig mod FC Nordsjælland?

Det er intet nemt sted at spille, men man kan lige så godt rejse sig i Farum og få point mod FC Nordsjælland end at vente en uge yderligere til hjemmekampen mod FC Midtjylland.

Kan FC Midtjylland holde "Mål-Pål" fra tavlen?
FC Midtjylland - Hobro IK, søndag klokken 13.00, Eurosport 2

Lyngbys har Superligaens dårligste defensiv i denne sæson med 20 mål lukket ind i bare otte kampe, og det er også en forklaring på, at klubben aktuelt er tredjesidst i dansk fodbolds bedste række. FC Midtjyllands defensiv er indtil videre den næstdårligste, for Jess Thorups tropper har lukket 15 kasser ind i otte kampe.

FC Midtjylland er at finde på fjerdepladsen i Superligaen, og det er imponerende, at klubben er så højt placeret, når holdet i gennemsnit lukker tæt på to mål ind. I øvrigt har klubben også scoret 15 gange i sæsonen. Nu kommer Hobro IK, der ligger nummer to, så på besøg, og det gør Thomasbergs mandskab med Superliga-topscorer Pål Alexander Kirkevold i truppen og formentlig i startopstillingen.

Hvis FC Midtjyllands forsvar skal forbedre sig, kan det passende starte med at lukke ned for den dygtige norske angriber - men det har man ligesom ikke fornemmelsen af, at holdet i den aktuelle form og tilstand kan. Vi må se.

Kravler Randers væk fra sidstepladsen?
Randers FC - Lyngby BK, fredag klokken 20.15, Canal 9

Alle kan følge med i lidelserne i Randers FC via programmet "Superliga Backstage", men heldigvis fik direktør Gravgaard og træner Kristjansson et adrenalin-skud af de store, da holdet vandt med 4-1 i Århus. Men fodbolden glemmer hurtigt, hvis man ikke følger op.

Det skal Randers derfor forsøge at gøre på eget græs foran nogle tilskuere, der ikke har haft meget at juble over i denne sæson. Og at dømme ud fra opgøret mod AGF, er der gode ting i gang i Randers.

Nikola Djurdjic spillede en fremragende kamp mod klubben fra Århus og scorede sit første Superliga-mål, og de nye folk, Bashkim Kadrii og Vladimir Rodic, så gode ud. Det kan sagtens ende med at blive et stort boost for Randers, at klubben var i stand til at få nyt blod ind, og kan det fredag aften ende med en sejr hjemme mod Lyngby, rykker Randers væk fra sidstepladsen. Det giver også et boost.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO