• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Ryger Zanka på bænken igen?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på den kommende runde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

En meget afgørende runde i Superligaen står for døren.

Det spidser til i begge ender af tabellen, og rigtig meget kan blive afgjort i 29. runde, som indledes fredag aften i Odense med et opgør mellem OB og AaB og sluttes mandag med kampen i mesterskabsspillet mellem FC Nordsjælland og FC København. Det helt store opgør er naturligvis topbraget mellem Brøndby IF og FC Midtjylland søndag. 

Vi ser her nærmere på nogle af de mest interessante spørgsmål for 29. runde.

Rykker Lyngby Boldklub ned nu?

Optimismen har blomstret i Lyngby hele foråret, men nu kan det endelige dødsstød sættes ind mod De Kongeblå.

I weekenden kan Carit Falchs mandskab rykke ud af landets bedste række. Hvis OB slår AaB, og Vejle Boldklub vinder over SønderjyskE, er det ude med Lyngby, hvis de ikke vinder over bundproppen AC Horsens, der som bekendt allerede er rykket ned. 

OB og AaB spiller allerede fredag, mens Lyngby, AC Horsens, Vejle Boldklub og SønderjyskE alle skal i kamp søndag klokken 14.00.

Udnytter FC Midtjylland matchbolden?

Mesterskabet kan rent matematisk ikke blive afgjort på Brøndby Stadion søndag aften. Men i praksis er der næppe nogen tvivl om, at guldet ender i Herning og Ikast, hvis FC Midtjylland vinder over de blå-gule.

Det er en stor matchbold, FC Midtjylland har i hænderne, for med en sejr bringer de forsvarende mestre sig syv point foran med ni tilbage at spille om. Det er næsten umuligt at forestille sig, at de smider den.

FC Midtjylland har vundet tre ud af tre kampe mod Brøndby IF i denne sæson, så der er ingen tvivl om, at der dufter af guld på Heden. Brøndby kan derimod med en sejr mindske afstanden til et point.

Sjældent har ordet "sekspointskamp" givet så god mening. 

Ryger Mathias "Zanka" Jørgensen på bænken igen?

Det er værd at have et øje på Mathias "Zanka" Jørgensen i den kommende runde.

FC København-stjernen var egentlig røget af holdet, men han vendte tilbage på sin plads i det centrale forsvar, da Nicolai Boilesen ragede tre kampes karantæne til sig.

Den har han nu udstået, og Boilesen er derfor med igen mandag aften mod FC Nordsjælland. Og så skal det blive spændende at se, om det får nogen betydning for Mathais "Zanka" Jørgensen. 

Der er to scenarier i spil. Enten vender Nicolai Boilesen tilbage i midterforsvaret, og så vil Mathias "Zanka" Jørgensen med al sandsynlighed glide ud på bænken. Der er også den mulighed, at Jess Thorup vurderer, at "Zanka" har grebet chancen i de seneste tre kampe, og han han derfor beholder sin plads. Det vil så sende Nicolai Boilesen ud på venstre back og unge Victor Kristiansen på bænken.

Der er kickoff mandag klokken 19.00.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020