• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

Sydkorea går videre efter dramatisk afslutning

Foto: Getty Images

Sydkorea slog Portugal 2-1 i overtiden og blev toer i gruppe H. Uruguay manglede et mål i 2-0-sejr over Ghana.

Af /ritzau/

Sydkorea følger Portugal videre fra gruppe H ved VM i fodbold efter et sandt drama fredag eftermiddag.

Sydkorea sikrede sig sin 2-1-sejr i overtiden, mens Uruguay forgæves slog Ghana med 2-0 i den anden kamp. Et mål mere havde sendt sydamerikanerne videre, mens Ghana manglede to mål.

Uruguay og Ghana fik små ti minutter at spille i efter slutfløjtet mellem Sydkorea og Portugal, men ingen af holdene fik scoret.

Uruguay-spillerne var efterfølgende rasende på opgørets dommer, der undervejs ikke havde givet dem det straffespark, som de mente, at de havde fortjent.

Portugal vinder gruppen med seks point, mens Sydkorea slutter på fire point og en målscore på 4-4. Uruguay slutter på fire point og 2-2 i målscore og misser altså ottendedelsfinalerne på færre scorede mål end Sydkorea.

Længe lignede det ellers, at Uruguay ville gå videre.

Sydkorea fik ikke presset Portugal specielt meget, selv om holdet manglede et mål. Men efter 91 minutter slog holdet en kontra anført af Tottenhams Son Heung-min.

Han fandt Wolverhamptons Hee-Chan Hwang, der sparkede det forløsende 2-1-mål i nettet.

Så fik Uruguay pludselig travlt med at få øget til 3-0 i sin kamp, og der var også muligheder, ligesom Ghana i den anden ende havde store chancer. Men det forblev uforløst.

Forinden havde Ghana åbnet kampen med et få genoplivet et stort traume mod Uruguay fra VM i 2010. Dengang reddede angriberen Luis Suarez med hænder bolden på stregen ved stillingen 1-1 i slutningen af den forlængede spilletid.

Stjernen Asamoah Gyan brændte det medfølgende straffespark, og Uruguay snuppede semifinalebilletten i duellen fra pletten.

Knap så meget var på spil fredag, men nedturen var igen udtalt. Ghana fik efter små 20 minutter ved 0-0 tildelt et straffespark, efter at den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus var blevet nedlagt af keeper Sergio Rochet.

Talismanen André Ayew tog ansvaret og blev skurk med et svagt forsøg, som Rochet nemt reddede.

Kort efter blev det i stedet 1-0 til Uruguay, da midtbanespilleren Giorgian De Arrascaeta fulgte op på et forsøg fra veteranen Luis Suarez.

Ghana-spillerne virkede rystede, og efter godt en halv time øgede Giorgian De Arrascaeta til 2-0 efter forarbejde af Suarez.

Efterfølgende appellerede Uruguay et par gange forgæves for straffespark og misbrugte de chancer, som man tilspillede sig, hvorfor kampen altså endte med to tabere.

I den anden kamp havde angriberen Ricardo Horta tidligt sparket Portugal foran 1-0 efter en veludført angreb, inden Young-Gwon Kim efter en lille halv time udlignede til 1-1, efter at Cristiano Ronaldo rettede et hjørnespark uheldigt af.

Portugal var flere gange meget tæt på 2-1 i første halvleg, men der gik også stilstand i opgøret i perioder, inden den store sydkoreanske forløsning i overtiden.

/ritzau/