• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Tidligere klubdirektør langer ud efter OB-emne

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

IFK Göteborg ville have Jens Gustafsson, men træneren takkede nej. Nu meldes han tæt på OB, men Göteborgs tidligere direktør langer nu ud efter den svenske træner.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

OB har længe været på udkig efter en ny træner, og det kan meget vel blive den tidligere IFK Norrköping-træner Jens Gustafsson, der er ledig på markedet.

Men hvis der er aktuelle forhandlinger mellem de to parter, så er det nok bedst, at ledelsen i OB spidser øre til Max Markusson, der i sin tid som direktør i IFK Göteborg lå i forhandlingerne med den svenske træner i vinter.

- Pontus (Farnerud, sportschef i IFK Göteborg, red.) ringer jo rundt til sine kontakter med agenter, rådgivere osv. for at nå frem til en bruttoliste, der skal samles i en fart. Et af de navne på den liste var Jens, og det har han jo mere eller mindre bekræftet selv. Vi var nødt til at handle hurtigt i vores process, og der er jo visse kriterier, som skal opfyldes. Ren kvalitativt har vi brug for det her, vi skal indhente referencer, og så er det økonomiske aspekt. Hvad har vi råd til, og hvad er vi villige til at betale, siger han i podcasten Bara Ben og uddyber: 

- Når det kommer til Jens, så var det ret specielt, fordi det hurtigt blev tydeligt for os, at de her indledende samtaler, som man altid har, når man skal lære hinanden at kende, der kom vi ikke rigtigt i dybden med Jens. Det var meget tydeligt for os, at han ville vide "whats in it for me?", som man siger. 

Derudover var der en anden forhindring i at erhverve sig Jens Gustafsson. Han var nemlig stadig på kontrakt i Norrköping og skulle derfor købes ud. Det kan der normalt findes en rimelig løsning på, men sidste sommer var Jens Gustafsson i forhandlinger med AIK Stockholm, og det var faldet ejeren af Norrköping, Peter Hunt, så meget for brystet, at han havde krævet en uhyrlig sum penge af AIK, da Gustafsson havde udtalt sin interesse i hovedstadsklubben.

Max Markusson fortæller videre, at de referencer som Pontus Farnerud indhentede heller ikke var alt for imponerende.

- To ting blev klart for os ganske tidligt. Et var at Jens krævede alt for mange penge, end hvad vi ville betale. Og der var vi enige om i sportsudvalget, at vi skulle følge budgettet og ikke sætte økonomien over styr. Derudover var referencerne, som Pontus indhentede, ikke just overvældende heller. Og så var der det tredje problem, som vi fandt ud af, da vi fik kendskab til detaljerne fra forhandlingerne med AIK. De røg nemlig også ud til pressen.

- Alt det sammenlagt blev jo, at vi havde en kandidat, der krævede for meget, som ikke havde de kvaliteter, vi ledte efter, plus at der var en form for lækage, hvilke ikke er sådan vi ønsker at arbejde. Men til syvende og sidst var det jo faktisk ham, der valgte at afbryde forhandlingerne, eftersom vi ikke kunne mødes økonomisk, understreger den tidligere direktør i IFK Göteborg.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020