• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tidligere U-træner i FCM tiltalt for nøgenfotos: Kræver fængselsstraf

Sagen om den tidligere ungdomstræner i FC Midtjylland er gået ind i sin næste fase. Den 22-årige mand er blevet tiltalt, og anklagemyndigheden går ifølge Ekstra Bladet efter fængselsstraf. Strafferammen er fire år.

Af Anders Dehn

Den tidligere ungdomstræner i FC Midtjylland, der i efteråret blev fyret og anholdt, risikerer fængsel. Manden, der er 22 år gammel, er blevet tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod mindreårige, og anklagemyndigheden kræver fængselsstraf.

Det skriver Ekstra Bladet, som har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Læs også: FCM-boss har set krænkende materiale: Vi bortviste træner med det samme

I oktober måned fandt FC Midtjylland ud af, at træneren havde sendt nøgenbilleder og -videoer til to 14-årige drenge, hvilket klubben anmeldte til politiet, der senere anholdte ham. Nu har efterforskningen altså ledet frem til en tiltale efter straffelovens § 232, som lyder:

- Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.

Læs også: Efterforskning er slut: U-træner i FCM sendte nøgenbilleder til 14-årige

Manden risikerer altså fire års fængsel, mens anklagemyndigheden også går efter, at han frakendes retten til at arbejde med børn og unge under 18 år. Det er uvist, hvordan den tiltalte forholder sig.

FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, fortalte til tipsbladet.dk, at klubben i løbet af et døgn fik kendskab til materialet, bortviste træneren, politianmeldte ham og sendte en pressemeddelelse ud.

- Vi fik informationen i går aftes. Så undersøgte vi det og fandt ud af dét, der var mistanke om: at der var nogle krænkende sms'er og billedmateriale, som træneren havde sendt. Da vi fandt ud af det, bortviste vi træneren øjeblikkeligt og politianmeldte ham og sørgede for, at de tager over herfra, sagde han i oktober.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.