• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tjener allerede millioner: FCM vil fordoble indbringende trøjesalg

Foto: René Schütze/Getty Images

FC Midtjylland er på kort tid gået fra næsten ingen indtjening til 5,5 millioner kroner for salg af klubbens spillertrøje. I løbet af fem år skal det tal fordobles.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland lavede år efter år underskud, men de to seneste sæsoner har klubben tjent flere penge, end den brugte. Det skyldes ikke mindst nogle store spillersalg, men en lille del af årsagen skal også findes i vicemestrenes trøjesalg.

Det er således vokset markant i de seneste år, og går det, som midtjyderne håber, fortsætter det kun i samme retning. 

Læs også:FCK melder udsolgt af Bendtner-trøjer efter 17 timer

- På fire-fem år er vi gået fra stort set at sælge ingenting til 5,5 millioner kroner, og det vil vi gerne fordoble inden for de næste fem år, siger kommerciel direktør Jacob Jørgensen til Ritzau.

Han fortæller desuden, at FC Midtjylland i øjeblikket har en aftale med Nike, som udløber efter sæsonen, og at klubben har været i dialog med fem forskellige mulige tøjleverandører fra næste sæson.

Læs også:Tysk "Svingdør" forklarer kort FCM-karriere: Det var for at sikre mig

Den slags aftaler er skruet forskelligt sammen. Nogle steder betaler tøjgiganterne klubberne for sælge at kunne sælge eksempelvis spillertrøjer og lignende. Nike overfører hvert år 945 millioner kroner til Real Madrid for netop det ansvar. FC Midtjylland køber omvendt sine trøje af Nike, men beholder til gengæld hele omsætningen selv.

FC København fortalte tidligere på efteråret, at tilgangen af Nicklas Bendtner havde haft stor betydning for klubbens salg af trøjer. Det tog 17 timer af sælge alle trykte trøjer.

- Der har været kæmpe interesse for at sikre sig vores nye hjemmebanetrøje med Bendtner 32 på ryggen, hvilket har betydet at trøjen er udsolgt i alle voksenstørrelser, sagde butikschefen i FCK Fanshop.

Læs også:Fremad-direktør efter bøde i racismesag: Vi må tage afgørelsen til efterretning

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvem bliver vindere og tabere i TV-lotteriet?

Læs også:Millioner på spil i Superligaen: Vi kigger rigtig meget på den her runde

Superliga

Mere Superliga

Fokus