• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

"Tøffe" hård ved AGF-angriber: Fuldstændig bovlam

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Stig Tøfting forstår ikke, hvorfor AGF skiftede Dawid Kurminowski ind i stedet for anfører Patrick Mortensen mod Silkeborg, da han ikke har vist meget i sit første halve år i dansk fodbold.

Af Kenneth Jensen

AGF og Silkeborg IF sluttede efteråret af med et sandt chanceorgie, men de to klubber nøjes med at spille 1-1.

Efter kampen var Stig Tøfting kritisk over for David Nielsens beslutning om at skifte angriber Dawid Kurminowski ind i stedet for anfører og topscorer Patrick Mortensen med 10 minutter igen af opgøret.

Kaptajnen scorede sejrsmålet for en uge siden i Parken dybt inde i dommerens tillægstid, men David Nielsen ville altså prøve noget andet.

- En taktisk håbløs beslutning. Manden har lige scoret på et straffespark fem minutter inde i overtiden i Parken. Det er anføreren og topscoreren. Jeg forstår intet af den der, og jeg er spændt på at høre, hvilken taktisk beslutning det var at sætte Kurminowski ind, som har været fuldstændig bovlam i den tid, han har været i AGF, siger Stig Tøfting i videoklippet, du kan se øverst i afspilleren.

David Nielsen kom i TV3 Sport-studiet og forklarede sin taktiske beslutning med, at man gik over til en trebackæde i forsvaret, og derfor søgte mere fart i angrebet, fordi SIF var meget på bolden og angreb meget.

- De gjorde ikke noget anderledes på det tidspunkt. De lå med en masse folk og angreb, og så er der masser af plads at løbe i, og vi troede på, at vi kunne få to løbere, der kunne løbe fra dem, i Kurminowski og Bundu, sagde David Nielsen, der fik stabiliseret defensiven, mens Kurminowski faktisk kom frem til en chance, som han dog misbrugte, da han forsøgte at chippe bolden over Nicolai Larsen.

- Man træffer beslutninger, og nogle gange lykkes det, andre gange gør det ikke, lød det senere fra AGF-træneren.

Silkeborg er nummer seks i Superligaen - fire point foran AGF, der er nummer syv.

Bovlam betyder i overført betydning, at man for eksempel er uden initiativ eller handlekraft.