• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Table of Justice: BIF er det helt forkerte tophold

Foto: Getty Images

Brøndby ville være langt fra toppen i Superligaen, hvis man satte stillingen sammen efter de såkaldte expected points i Table of Justice

Af Torsten Kjems Hansen

Superligaens grundspil blev afviklet efter 22 runder med Brøndby IF som vinder foran FC Midtjylland og AGF som de nærmeste forfølgere og med FC København, Randers FC og FC Nordsjælland som de øvrige deltagere i Mesterskabsspillet.

Dermed er der lagt op til masser af spænding i de kommende 10 runders jagt på mesterskab og medaljer for de seks klubbber, ligesom at Kvalifikationsspillet har godt med drama i vente i forhold til nedrykning i bunden og retten til at udfordre om en plads i Europa League-kvalifikationen for vinderen.

Men hvad hvis man tager fat på den såkaldte Table of Justice for Superligaen?

Der findes forskellige metoder bag de tilgængelige modeller, men tager man fat i scoutingprogrammet Wyscout og dykker ned i *Expected Points - altså forventede point - for de 12 Superliga-klubber, ja, så kommer der en ganske opsigtsvækkende tabel ud, som opgørelsen fra spilxperten.com viser.

For så ville Randers FC kunne se ind i en historisk fremragende placering med tændte gulddrømme og med FC København som den nærmeste forfølger. 

Brøndby IF ville tilsvarende kunne gå ind i Mesterskabsspillet med en helt anden målsætning, da holdet er placeret som nummer seks med bare 29 point - hvilket altså er 16 point færre end i den virkelige stilling. 

I den nederste halvdel er en af de ting, der springer i øjnene, at AC Horsens ikke bare ville være helt væk fra den håbløse position som sidst i rækken, men ville se ind i Kvalifikationsspillet med gode chancer for at spille med om retten til at udfordre om en plads i Europa. 

I SønderjyskE ville panderynkerne være dybe, da holdet ville være placeret sidst i tabellen med Lyngby og Vejle lige foran sig.

I det hele taget ville de 12 hold have ligget langt tættere fra top til bund end tilfældet er i den virkelige verden, hvor slutspillet i denne sæson skal afvkles efter en ny model - få overblikket her

Få her Table of Justice (Expected points) sammenholdt holdenes faktiske point og forskellen på point:

Hold Expected point Point Forskel i point
1 RFC 40.3 32 -8.3
2 FCK 36.7 35 -1.7
3 FCM 35.9 43 7.1
4 AGF 32.5 38 5.5
5 OB 30.3 28 -2.3
6 BIF 29.7 45 15.3
7 FCN 29.1 29 -0.1
8 ACH 28.2 12 -16.2
9 AaB 28.2 28 -0.2
10 VB 26.7 24 -2.7
11 LBK 24.4 20 -4.4
12 SJE 24.2 28 3.8


* Expected Points eller table of justice er en sammensætning af Expected Goals for og Expected Goals i mod fra alle kampene i Superligaen. Få en yderligere forklaring på begrebet her:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020