• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Totalt isoleret: Afslører hård periode i AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Zachary Duncan har gennemlevet flere forskellige udfordringer i Aarhus.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I snart fire år har Zachary Duncan været på kontrakt i AGF.

Midtbanespilleren drog fra Brisbane Roar i hjemlandet Australien til Aarhus i en alder af blot 19 år. Han rejste uden venner og familie omkring sig, hvilket var en rigtig hård udfordring til at starte med.

- Det var svært, men jeg tror, at det var det rigtige. I Danmark er det hele lidt mere ekstremt omkring vejret, anderledes mennesker og en anden kultur. Det var en hård forskel, siger Zachary Duncan til The West Australian.

Opholdet i AGF startede alligevel ganske fint for Zachary Duncan, der fik pænt med spilletid under sit første halve år på Ceres Park. Lykke blev dog ikke ved med at tilsmile Zach Duncan, der ødelagde sit korsbånd i foråret 2020.

I samme periode lukkede Mette Frederiksen landet ned på grund af corona, og det gjorde tilværelsen benhård for den unge australier, der pludseligt var isoleret i Danmark.

- Det har været svært siden min skade. På grund af Corona blev det hele meget hårdere, og det blev kun endnu hårdere af, at Australien blev lukket ned, siger han og fortsætter.

- Jeg så ikke min familie i to og et halvt år, da jeg var ude med min skade. Det var udfordrende, men jeg havde min bedre halvdel ved min side, så det hjalp.

Selvom Zachary Duncan var total isoleret fra venner og familie, så fandt han tryghed hos sin to landsmænd Mustafa Amini og Alex Gersbach, der dengang også var på kontrakt i AGF.

De har siden forladt Superligaen, og det samme har Duncan for en kort bemærkning, da han i indeværende sæson er udlejet til Perth Glory i hjemlandet Australien.

Opholdet startede med Zach Duncan som fast mand, men på det seneste er han gledet længere væk fra startopstillingen. Et enkelt mål er det blevet til for australieren, der har to år tilbage af sin kontrakt med AGF.

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE