Superliga Kenneth Jensen

Transferplanen: Er der mere på vej i Odense?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod transfervinduet i januar de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på OB.

Af Kenneth Jensen

De overvintrer på niendepladsen i Superligaen, og OB går ind til et forår, hvor det på papiret bliver svært at nå målet om at komme i top seks. Man er aktuelt seks point efter SIF, der ligger på sjettepladsen.

Vi sætter frem mod det kommende transfervindue fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på OB.

Vinterens tilgange:
Sander Svendsen (Odds BK, lejeaftale retur)
Mihajlo Ivancevic (FK Spartak Subotica)

Vinterens afgange:
Daniel Obbekjær (kontraktudløb)
Mart Lieder (FC Emmen)
Moses Opondo (AC Horsens, lejeaftale)

Kommende kontraktudløb:
Alexander Juel Andersen (30. juni 2022)
Ryan Johnson Laursen (30. juni 2022)
Jens Jakob Thomasen (30. juni 2022)
Tarik Ibrahimagic (30. juni 2022)
Rasmus Nissen (30. juni 2022)
Mikkel Hyllegaard (30. juni 2022)

Her kan der sælges:
Der er ikke mange oplagte salgsemner i OB, hvor det dog kan være en spiller med kontraktudløb, man vælger at sælge for en lille mønt. Jens Jakob Thomasen, der er anfører, har eksempelvis udløb.

Fra bredden kan der også ske noget. Angriber Sander Svendsen vender retur til Ådalen efter et lejeophold, men pilen kan pege mod, at han får en ny chance i Odense, nu hvor man har mistet Mart Lieder.

Alexander Juel Andersen lyder også som en spiller, som OB er indstillet på at miste. Hans aftale løber ud til sommer.

Spørgsmålet er, om andre får løbepas. Er Ayo Okosun stadig en spiller, man tror på?

Her kan der købes:
De præsenterede bare én ny spiller i sommerens transfervindue, og det er allerede tangeret i dette transfervindue, hvor man har hentet Mihajlo Invacevic. Rygterne siger, at OB køber venstre back Joel King fra Australien. Han har kontraktudløb til sommer og kommer som en fin gardering på en position, hvor der reelt kun er Jørgen Skjelvik.

Så er spørgsmålet, om man også henter noget til angrebet, nu Mart Lieders aftale er blevet ophævet, eller om man vil give angriber Sander Svendsen en ny chance.

Citatet:
Michael Hemmingsen til Eurosport 2 efter sejren over FC Nordsjælland i november:
- Man kan sagtens glæde sig, for vi gøre de rigtige ting i de kommende vinduer og vil forsøge at styrke os på enkelte positioner. Vi vil prøve at få noget til at ske. Det er ikke forstærkninger i bredden, men vi kigger specifikt på spillere på positioner, hvor spillere skal gå ind her og nu.

Nøglepersoner:
Andreas Alm, cheftræner
Michael Hemmingsen, sportschef
Björn Wesström, fodbolddirektør
Enrico Augustinus, direktør Odense Sport & Event
Niels Thorborg, ejer