• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

- Tre point mod FCM vil gøre mig rigtig lykkelig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er møde mellem ærkerivalerne Viborg FF og FC Midtjylland lørdag, og hjemmeholdets cheftræner, der har en fortid i FCM, vil meget, meget gerne sænke sin tidligere klub.

Af Sebastian Stanbury

Når Viborg FF lørdag tager imod FC Midtjylland, er det for Lars Friis et møde med en klub, der fyldte meget i hans liv. Bemærk datiden.

Det begyndte, da han trænede breddefodbold i Feldborg-Haderup IF. Han var i 1998 på inspirationstur i Ikast FS, hvor Flemming Broe, dengang U/19-træner, i dag akademichef i FC Midtjylland, tilbød ham et job som sin assistent. Så da Ikast og Herning Fremad året efter blev til FC Midtjylland, var Lars Friis med, og bortset fra en afstikker til DBU, var han i klubben til udgangen af 2015.

”Den klub, jeg forlod i sin tid, er en helt anden klub i dag. Det er en koncern. På mange områder er den blevet world wide. Det er derfor, at den klub, som jeg er i nu, er meget, meget fed, for vi dyrker det lokale heromkring. Jeg har haft en rigtig god tid i FC Midtjylland, de har hjulpet mig, og jeg har hjulpet dem. Men det var det,” siger Friis.

Ikke alle har det sådan. FCM er Viborgs ærkerival, og derfor var heller ikke alle glade, da Friis blev ansat.

”Min fortid kan vi ikke ændre på, og den har også formet mig til det, jeg er i dag. Den hverken kan eller vil jeg løbe fra, for den er, som den er. Men der er stadig skeptikere i Viborgs fanskare. Det er jo ikke velanset, at man tager en ind, som har været i berøring med fjenden – og Midtjylland er virkelig fjenden. Der er stadig nogen, der sætter spørgsmålstegn ved, om det kan være rigtigt.”

”Der har været et par samtaler med nogle af vores ultras, når jeg mødt dem – lidt spydigt, lidt hånligt, ikke noget ubehageligt. Men det meste har været på de sociale medier. Jeg er ikke jagtet overhovedet. Det eneste, jeg henholder til, er, at de, som stadig tvivler, hellere end gerne må hente referencer hos mine gamle klubber, hvor de vil få at vide, at uanset hvor jeg er, så lægger jeg mit hjerte der. Jeg arbejder rigtig meget, og jeg vil gøre alt for det, jeg er i. Det er det, der betyder noget for mig.”

Siden afskeden med FC Midtjylland for snart seks år siden har Lars Friis været i Brentford og i AGF ad to omgange. Derfor er FCM ikke en speciel klub at møde for ham personligt – men det er en speciel klub, når man er ansat i Viborg FF.

”Jeg har mødt Midtjylland med AGF så mange gange, at der ikke er så meget mere i det. Nogle af de spillere, der er i klubben, har jeg trænet, og jeg har gamle kolleger i klubben. Dem vil jeg elske at drille efter kampen. Men det er ikke noget, der vækker noget i mig.”

”Men da kampprogrammet kommer ud, er der engelske tilstande i den her klub. Hvornår er de to datoer, hvor vi møder vores ærkerivaler? Det kan godt være, at vi kommer hjem med fire point efter 14 dage, men da vi lander med bussen klokken meget, meget sent natten til mandag, da er der allerede hængt bannere op herude: ”Vi hader FCM”. Bare hvis vi er i tvivl om, hvilken kamp vi skal spille. Tre point på lørdag vil gøre mig rigtig, rigtig lykkelig på klubben og byens vegne.”

Køb Tipsbladet fredag - du køber det sammen med Ekstra Bladet - og læs det store interview med cheftræner Lars Friis, der blandt andet taler om Viborg som en stor fodboldby. Han fortæller også, at Viborg skal opnå, ikke undgå. 

I Tipsbladet fredag kan du også læse interview med OB's dygtige keeper Oliver Christensen, og så er der også interview med Randers' Alhaji Kamara og det 16-årige danske stortalent Zidan Sertdemir.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020