• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tre spillere forlader Superliga-nedrykker

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AC Horsens tager afsked med tre spillere efter nedrykningen. Fremtiden for Bjarke Jacobsen, Peter Nymann og klubbens tre lejespillere er stadig uafklaret.

Af Anders Dehn

De kan godt begynde at bestille blomster i AC Horsens. For når klubber spiller sæsonens sidste hjemmekamp på torsdag, skal den tage afsked med minimum tre spillere.

Det drejer sig om angriber Nicolai Brock-Madsen, reservemålmand Aleksandar Stankovic og den unge midtstopper Mathias Madsen. Det bekræfter sports- og talentchef Niels Erik Søndergård over for tipsbladet.dk.

- Vi ved i hvert fald, at Brock-Madsen og Mathias Madsen ikke fortsætter i AC Horsens. Stankovic fortsætter heller ikke. Det er de tre, der er afklaret. Brock-Madsen har selv udtalt, at han vil videre, så den er afklaret.

- Mathias Madsen har vi også haft en dialog med. For ham gælder det om at komme et sted hen, hvor han er tættere på spilletid, end han kunne være hos os. Hvad angår Stankovic, er det, fordi (Marcus) Bobjerg kommer ind som keeper.

Trioen har alle kontraktudløb. Det samme gælder Bjarke Jacobsen og veteranen Peter Nymann. Dem venter Søndergård dog med at bestille afskedsblomster til.

- Der er ikke truffet nogen beslutning den ene eller den anden vej. De må begge snakke med andre klubber, så det er ikke sådan, at vi er alene der. Men det er måske nogle af de ting, vi lader indgå i den samlede vurdering i forohold til, hvad skal ske fremadrettet, siger sports- og talentchefen.

AC Horsens har desuden lejet tre spillere hos FC Midtjylland i form af Søren Reese, Nikolas Dyhr og Casper Tengstedt. Deres lejeaftaler udløber også.

- Udgangspunktet er, at de skal tilbage til FC Midtjylland den 30. juni, og vi har en dialog med Midtjylland løbende om, hvad der kan ske. Der er ikke truffet nogen beslutning om, hvorvidt nogle af dem eventuelt skal være her til sommer.

- Vi har ikke dialog med dem direkte, for de er på lønningslisten i Midtjylland, så det skal gå ad den officielle vej. Dermed ikke sagt, at de ikke kan være interessante for os, men lige nu må vi acceptere, at det er Midtjylland, der har serveretten, siger Niels Erik Søndergård.

Selv om AC Horsens har fået sin skæbne beseglet og ved, at næste sæson står på 1. division, skal holdet stadig spille de tre sidste runder i denne sæson. I mellemtiden arbejder Søndergård og co. i kulissen på at sammensætte et hold, der kan spille sig tilbage i Superligaen med det samme.

- Vi har grundsubstansen i truppen, men der skal ske noget både på til- og afgangssiden. Vi har adskillige gode emner på blokken, som vi gerne vil snakke med i forhold til at tilføre noget nyt.

- Vi vil gerne have kontinuitet, men vi skal selvfølgelig også have noget nyt blod ind. Men jeg synes faktisk, der er rigtig mange af de spillere, som er på kontrakt efter 1. juli, som kan gå hen og blive værdifulde for os fremover, siger sports- og talentchefen.

Horsens kan også ende med at sælge nogle af holdets profiler. Louka Prips agent har eksempelvis sagt, at hans klient ønsker at fortsætte i Superligaen. Det er Niels Erik Søndergård ikke afvisende over for.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020