• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Karl Dorph Søe

UEFA beder FCM om hjælp til nyt turneringsformat

Foto: Getty Images

FC Midtjylland er blandt 10 klubber, der skal indgå i en arbejdsgruppe, som skal diskutere formatet i UEFA Youth League.

Af Karl Dorph Søe

I 20/21 spillede Champions League-hymnen tre gange på MCH Arena i Herning, da midtjyderne deltog i gruppespillet af den mest prestigefyldte turnering i europæisk fodbold. Det blev dog kun til to point for "Ulvene", og deres europæiske eventyr blev ikke en stor succes.

Klubben er dog tilsyneladende ikke færdig med at spille en rolle i europæisk fodbold. FC Midtjylland skriver nemlig på deres hjemmeside, at de skal indgå i en europæisk arbejdsgruppe, der skal diskutere formatet af UEFA Youth League.

Netop FC Midtjylland har en stor historik i Youth League-formatet. Tidligere har man blandt andet slået Manchester United ud af turneringen, da man havde en ung Gustav Isaksen på holdet. Og man har også tidligere spillet i knockoutfasen mod klubber som Atletico Madrid og FC Barcelona.

Til 24/25-sæsonen skifter Champions League til den såkaldte Swiss-model, hvor alle holdende skal indgå i en stor tabel i stedet for det vanlige gruppespil. Det diskuteres i øjeblikket hvorvidt UEFA Youth League skal gøre det sammen, og her skal FCM spille en rolle.

Klubben skal deltage i overvejelserne omkring formatændringen, hvilket vækker stor begejstring hos akademichef, Flemming Broe.

- Vi er stolte og beærede over at komme med i den her arbejdsgruppe. Det er et spændende og inspirerende arbejde at være en del af. Vi har fået mulighed for at byde ind med nogle af de ting, vi ser som både positive og negative i forbindelse med afviklingen af et nyt format, fortæller han. 

Resten af arbejdsgruppen består af Atletico Madrid, Chelsea, Olympique Lyon, SL Benfica, Ajax, Red Bull Salzburg, APOEL, Ludogorets og MSK Zilina.