• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A /ritzau/

Klassisk italiensk; Fyret efter bare tre kampe

Foto: Getty Images

Sæsonens første fyringer i Italiens Serie A er en realitet. Verona og Cagliari skifter ud på trænerposten.

Af /ritzau/

Tre ligakampe og en pokalkamp. Det var, hvad det blev til i denne sæson for de italienske Serie A-trænere Eusebio Di Francesco fra Verona og Leonardo Semplici fra Cagliari.

Begge trænere har tirsdag fået silkesnoren.

Efter en 3-0-sejr i første runde af pokalturneringen har Verona tabt de tre første kampe i Serie A, og længere var snoren til cheftræneren ikke i Preben Elkjærs tidligere klub.

Mandag tabte holdet 0-1 på udebane til Bologna, og det blev Di Francescos sidste i spidsen for holdet. I stedet overtager Igor Tudor.

Nederlaget har efterladt Verona på en øjeblikkelig næstsidsteplads. Holdet sluttede som nummer ti i sidste sæson i den bedste italienske fodboldrække.

52-årige Eusebio Di Francesco er ikke helt uvant med kortere ophold i klubber. I 2017/18-sæsonen førte han AS Roma til semifinalen i Champions League, men blev fyret i den efterfølgende sæson.

Siden har han i tre forsøg ikke formået at få lov til at beholde sit job i en hel sæson. I Sampdoria fik han otte kampe, det blev til 26 kampe for Cagliari og nu altså blot 4 for Verona.

Senere tirsdag oplyste Verona, at den nye træner bliver kroaten Igor Tudor, der indledte trænerkarrieren i Hajduk Split, hvor han både indledte og sluttede sin spillerkarriere.

Siden har han været omkring blandt andre Galatasaray og Udinese som træner, og i sidste sæson var han assistent for Andrea Pirlo i Juventus.

Heller ikke på Sardinien er der stor tålmodighed med trænere. Cagliari oplyser således, at Leonardo Semplici er fortid på trænerposten.

I alt 19 kampe fik han i spidsen for holdet og altså blot fire i denne sæson.

Cagliari vandt ganske vist pokalkampen mod Pisa, men har kun fået et point i tre ligakampe. Senest blev det 2-3 hjemme mod Genoa.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020