• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Bekymrende: Så mange spillere vil Frankrig spare

Foto: Getty Images

Det franske landshold kommer til at spare mange spillere mod Tunesien.

Af Kenneth Jensen

Det er nok meget godt, at fransk fodbold har en af de bredeste trupper i verden, for det danske landshold får potentielt behov for hjælp, når det onsdag skal afgøres, om Danmark, Australien eller Tunesien skal have den sidste billet videre fra gruppespillet, hvor Frankrig allerede har vundet gruppen.

For Frankrig, ja de har i sinde at skifte mange spillere, når Tunesien er modstanderen onsdag.

Sikkert er det, at Danmark skal vinde over Australien, hvis man skal videre fra gruppespillet, og samtidig må Tunesien ikke vinde med mere over Frankrig, end Danmark besejrer Australien med. En krølle på halen er, at ved lighed i målforskellen mellem Danmark og Tunesien er det antal scorede mål, der afgør det, og her er Danmark altså et mål bedre end tuneserne. Men vinder Tunesien 3-2, mens Danmark vinder 1-0, er det Tunesien, der får billetten til ottendedelsfinalen.

Derfor skal Danmark altså håbe på lidt hjælp fra de franske verdensmestre, men fra L'Equipe lyder det nu, at landstræner Didier Deschamps har besluttet sig for mange udskiftninger.

Ifølge mediet er det ventet, at Deschamps skifter seks-syv stykker fra startopstillingen. Der kommer en ny keeper ind if orm af Steve Mandanda, og så skal Eduardo Camavinga spille venstre back. Kun Varane ventes at fortsætte i forsvaret af de franske spillere, og hans makker ventes at blive Konaté. Pavard vender tilbage som højre back.

I angrebet erstater Marcus Thuram Olivier Giroud, og Kingsley Coman får chancen i stedet for Ousmané Dembélé. Kylian Mbappé spiller formentlig, skriver L'Equipe, der også er i tvivl, om Adrian Rabiot får chancen fra start.

Sådan tror L'Equipe, at Frankrig stiller op mod Tunesien:

Mandanda - Pavard, Varane, Konaté, Camavinga - Fofana, Rabiot (eller Guendouzi), Griezmann - Coman, M. Thuram, Mbappé