• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Jacob Quvang

David Nielsen med hård dom: De er i dårlig form!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Flere af de danske spillere er simpelthen ikke i god nok form, mener David Nielsen.

Af Jacob Quvang

Danmark har fortsat ikke vundet ved VM efter lørdages nederlag til Frankrig. 

Her var franskmændene bedre end danskerne, og selv om Danmark havde nogle muligheder, så blev det blandt andet ødelagt af, at flere af de danske spillere simpelthen ikke er i fysisk god nok form.

Det mener ekstræneren og ekspert David Nielsen, der angreb spillernes fysiske forfatning efter kampen på TV 2. 

- Både Kasper (Hjulmand) og spillerne ved godt, at vi er kommet til VM med en trup, der er i alt for dårlig fysisk forfatning. Nu har vi købt os lidt tid, de har fået trænet, og de har fået spillet lidt, og vi begynder at få nogle af spillerne tilbage. Nu skal vi så ud og spille finalen nu, og det passer os fint, for vi er nødt til at spille den her trup i form. Vi har været uheldige med, at vi har haft alt for mange spillere, der er kommet med skavanker eller lige er kommet tilbage fra skade. 

- Det er også derfor, at vi ikke kan kapitalisere på, at vi kommer på 1-1, for vi er nødt til at tage nogle spillere ud, og så bytter relationerne igen inde på banen. Nu har vi nogle dage igen, og så skal vi ud og slå Australien, og det gør vi. Vi kommer videre fra gruppen, og så kan alt ske igen. Så håber vi, at vi får de her folk friske og klar, og folk kommer i bedre form, så vi kan spille med det hold, vi gerne vil spille med, forklarer David Nielsen.

Efterfølgende bliver han udfordret af medekspert Mads Junker, der gerne vil høre, hvem David Nielsen konkret tænker på ikke er i form.

- Det er Damsgaard ikke. Han er en non-factor i kampen. Han kan ikke gøre det, han skal gøre. Han er nøglen, der skal gøre sådan, at vi får nogle angrebsåbninger. Han er med specifikt til at finde de mellemrum, og det formår han ikke at gøre. Han mister for mange bolde, som han ikke skal miste. Det kan godt være, at han er klar til at starte kampen, men han er ikke Mikkel Damsgaard i sin bedste udgave, lyder den knastørre konstatering fra den tidligere AGF-træner, der også peger på, at det er et problem, at anføren Simon Kjær ikke er fit til at spille.

Danmark tabte kampen med 2-1 på et mål i det 85. minut af Kylian Mbappé. Man møder Australien på onsdag.