• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

DBU-boss efter nye Qatar-afsløringer: Det bekymrer mig

Foto: Getty Images

Amnesty International har igen afsløret, at arbejdere i VM-landet Qatar må trælle under det, der minder om tvangsarbejde. Det bekymrer DBU, der opfordrer til yderligere pres på ørkenstaten.

Af Anders Dehn

- De er presset til at tage imod vilkår, som er fuldstændig uacceptable, men deres eneste alternativ er at rejse hjem, og ofte har de stiftet en kæmpe gæld for at komme af sted. Så de er stadig fanget i noget, der minder om tvangsarbejde.

Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International Danmark, kritiserede tidligere på dagen Qatar, efter Amnesty kunne dokumentere nye tilfælde af fattige arbejdere, der ikke får den løn, der har krav på. DBU-formand Jesper Møller lægger sig i samme linje.

Han mener ligesom Christensen, at Qatar bestemt har forbedret forholdene for nogle af de hundredtusindvis af fattige arbejdere, der træller under kummerlige forhold, men det er langt fra nok.

- Rapporten bekræfter, hvad vi så og hørte fra migrantarbejderne i januar. Der sker fremskridt, men det går alt for langsomt. Reglerne og redskaberne er til stede, men det bekymrer mig, at arbejdernes situation ikke for alvor forbedres, siger han ifølge DBU's hjemmeside.

- Det understreger vigtigheden af et fortsat internationalt pres på Qatar og på FIFA. Der fortsætter DBU og vores venner i Norden med at gå forrest, som vi har gjort siden 2016.

Den rapport, han omtaler, er den, som Amnesty udgav i dag. Den bærer navnet All work, no pay: The struggle of Qatar’s migrant workers for justice og dokumenterer, at Qatar ikke har indfriet flere af de løfter, som landet har afgivet op til VM 2022.

Læs mere om rapportens resultater her. Og hele interviewet med Trine Christensen her.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus