• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Tipsbladet.dk

Derfor skal Danmark undgå 2. pladsen i VM-kvalen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Når Danmark tirsdag går på banen mod Israel, vil tre point stort set sikre det danske hold en plads ved VM i Qatar i 2022. Taber man, presser Israel på. Og Danmark skal især denne gang undgå andenpladsen i gruppen.

Af Tipsbladet.dk

Det danske fodboldlandshold er noteret for fem sejre i de fem første VM-kvalifikationskampe, og dermed står landsholdet med en rigtig fin mulighed for at vinde gruppen og dermed booke billet til VM i Qatar næste år.

Men ender det tirsdag aften med et nederlag til Israel, bliver det igen spændende om første- og andenpladsen i gruppespillet, da der så blot er to point mellem Danmark og Israel.

Det er selvfølgelig altid en fordel at vinde og sikre sig en billet til en slutrunde, men hvor Danmark tidligere er endt som nummer to og er kommet med videre til en slutrunde - for eksempel i 2017, hvor man slog Irland i playoff om en billet til VM i 2018 - er det denne gang langt vigtigere, da der er markant dårligere mulighed for at komme med som toer.

Og derfor skal Kasper Hjulmands tropper få sikret den førsteplads, der også er garanti for en plads ved VM.

Her er forklaringen:

Der er blot 13 europæiske VM-billetter i spil, og de 10 går til gruppevindere. Dermed er der tre tilbage at spille om, og de tre skal fordeles mellem de 10 gruppetoere samt to Nations League-vindere.

De 10 gruppetoere giver sig selv, mens de to Nations League-vindere, der får billet til playoff om at komme til VM, er dem, der er højst rangerede og ikke kvalificerer sig via top to i VM-kvalifikationen. I skrivende stund er det Wales og Østrig, der kommer med via Nations League.

De seks bedste toere bliver seedede og kan altså ikke møde hinanden i playoff-semifinalen. Vinderne af de seks semifinaler mødes i de tre finaler. Der trækkes her lod om, hvem der er på hjemmebane.

Til sidst vil der altså stå tre vindere tilbage, som sikrer sig billet til VM i Qatar.

Der trækkes lod til semifinale og finale i november eller december, og semifinalerne spilles 24.-25. marts 2022, mens finalerne er 28.-29. marts. Det skal afgøres over én kamp - altså ikke ude og hjemme. Så det er altså en potentiel god fordel at spille på hjemmebane.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020