• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

The Guardian har stor VM-fidus til Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det danske landshold får en meget høj VM-powerranking hos den engelske avis The Guardian.

Af Ole Hoffskov

Den store engelske avis The Guardian har i kølvandet på de netop overståede landskampe lavet en powerranking af de nationer, der deltager ved VM, og nu og her har avisen en meget stor tro på Danmark.

En powerranking er et udtryk for, hvordan man vurderer styrkeforholdene mellem nationerne i et regulært øjebliksbillede. 

Af de 32 deltagerlande har The Guardian Danmark som nummer seks i deres powerranking, og det er blandt andet foran Frankrig, som Kasper Hjulmands tropper som bekendt skal møde til VM.

The Guardian har også Danmark rangeret højere end eksempelvis Kroatien, England og Belgien. 

- Hvis Danmark led et tilbageslag med nederlaget til Kroatien i sidste uge, viste de det ikke. Tre dage senere væltede de Frankrig omkuld med en enestående præstation. og de spiller i det samme tempo, som sikrede dem så mange beundrere under EM. Det hjælper også, at Christian Eriksen er vendt tilbage i så fantastisk form. Det virker realistisk, at de kan kæmpe med om medaljer, skriver avisen. 

Tyskland, Holland og Spanien er på pladserne lige foran Danmark, mens top to udgøres af Argentina og Brasilien på førstepladsen. Lionel Messi og Argentina er en meget potentiel modstander for Danmark i en eventuel VM-ottendedelsfifnale. Argentinerne har ikke tabt en landskamp i mere end tre år.