• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Hold godt øje med ham her, Hjulmand

Foto: Getty Images

Der er særligt én fransk stjerne, der er meget fokus på forud for lørdagens kamp mellem Danmark og Frankrig.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar. 

Kylian Mbappé, Olivier Giroud, Antoine Griezmann. Ja, det franske landshold bugner med stjernespillere i offensiven, selvom andre stjerner som Karim Benzema og Paul Pogba har måttet melde afbud til slutrunden i Qatar.

Men det er en helt sjette, der fylder mest i den franske lejr forud for lørdagens kamp mod Danmark.

Nemlig Ousmane Dembele.

Den franske stjerne har ikke spillet meget på landsholdet de seneste år som følge af skader og skuffende præstationer i FC Barcelona. I 2022 har han til gengæld vist, hvorfor Barcelona for nogle år siden betalte godt en milliard kroner for ham, og i september gjorde han comeback for Les Bleus efter mere end et år ude af Deschamps kridthus. 

Da Tipsbladet besøgte den franske lejr onsdag, hvor Ousmane Dembele og Dayot Upamecano skulle møde pressen, var det FC Barcelona-stjernen, der var det store samtaleemne blandt de franske journalister. Dels fordi han er en sjov fyr, men ikke mindst fordi han betragtes som et nyt drys stjernestøv over den i forvejen stjernespækkede trup.

Og på fredagens pressemøde med Frankrig-træner Didier Deschamps gentog seancen sig. Flere spørgsmål drejede sig om netop Dembele, mens der ikke blev spurgt synderligt ind til Mbappe, Griezmann og Giroud.

- Ousmane har været udsat nogle begivenheder i sit sportslige liv med nogle skader, men han er en spiller, som er blevet mere moden, selvom han stadigvæk er en glad dreng. Han har det bedre nu. At han spillede den første kamp, er et godt tegn.

- Han volder altid modstanderne store besværligheder. Det er en evne, han har. Han skal forsøge at begrænse antallet af fejlafleveringer, men det er en bi-ting, og han har spillet godt, lød det blandt andet fra Didier Deschamps.

- Der er nogle offensive spillere, der også kan forsvare. Han er blevet bedre til det. Han er også blevet bedt om det i Barcelona. Han skal optimere sine løb. Der har været nogle småfejl. Men hvad angår at føre bolden frem er han meget, meget dygtig. Han vil gerne bruge sine evner frem mod modstandernes mål.

Torsdag var netop Dembele og angrebskollegaen Olivier Giroud også et emne i den danske lejr.

Andreas Christensen spiller nemlig sammen med førstnævnte i FC Barcelona, mens han kender Giroud fra deres fælles tid i Chelsea. Og den danske profil blev spurgt, om han er bange for at stå over for duoen.

- Jeg ved ikke, om “bange” er det rigtige ord, sagde han og tilføjede:

- Jeg mener, vi kan bruge det, at vi kender til spillerne. De er gode og har tro på deres egne evner. Jeg synes, de er fantastiske. Alle i Barcelona var virkelig glade, da Ousmane skrev under på en ny kontrakt. Han betyder meget i klubben, også for kreativiteten i holdet. Jeg ved, at begge er fantastiske spillere, og det bliver godt at se dem igen.

Ousmane Dembele, 25 år, står noteret for 29 landskampe med fire mål til følge. Han leverede en assist i Frankrigs første kamp ved dette års VM.