• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Ikke opbakning nok: VM-forslag er færdig

Foto: Getty Images

I december stillede en gruppe danske fans et borgerforslag om et boykotte VM. Deadline for at opnå 50.000 underskrifter er nu overskredet.

Af Anders Dehn

I december havde en gruppe på seks danske fodboldfans fået nok. De ville have politikerne ind i kampen, så derfor stillede de et borgerforslag, der skulle tvinge Folketinget til at tage stilling til, om VM i Qatar skulle boykottes.

Borgerforslag skal opnå 50.000 underskrifter i løbet af 180 dage for at blive taget op i Folketinget. I går udløb fristen for VM-forslaget, og det står dermed klart, at det ikke nåede så langt. I alt skrev 9.469 under.

Målet var dog ikke nødvendigvis kun at opnå de 50.000 underskrifter. Det handlede lige så meget om at skabe debat, lød det fra manden bag.

- Det er måske naitvt at tro, at der sker noget, men om ikke andet får vi skabt en debat, og politikerne bliver stillet nogle spørgsmål, sagde Casper Fischer Raavig dengang til tipsbladet.dk.

Årsagen til, at han og medstillerne af forslaget stillede det, var for at få politikerne på banen. DBU lagde således beslutningen om boykot over på regeringens og Folketingets bord.

Ved flere lejligheder siden har kulturministeren, udenrigsministeren og statsministeren dog understreget, at de ikke vil tage stilling: Det er sporten, der har skabt problemet, og så må sporten selv løse det.

Omvendt holder DBU fast i, at forbundet kun boykotter, hvis det får besked på det fra politikerne.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020