• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Karakterer: Lige til skralderen i containerland

Foto: Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på de danske spilleres præstation mod Frankrig lørdag aften.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet på Stadium 974, Qatar.

Så gik den ikke længere for Danmark.

I årets tredje møde mellem Kasper Hjulmands tropper og Frankrig var et mål af Andreas Christensen ikke nok til at sikre et dansk point. I stedet blev Kylian Mbappé den store franske helt med to mål på container-stadionet i Qatar. 

Her er de danske spilleres karakterer:

Kasper Schmeichel - 3 bolde
Landsholdets ældste fik en bjørnekrammer af farmand lige inden kampen. Peter Schmeichel var på stadion som ekspert på den statsejede TV-gigant BeIN Sport, og fra studiet kunne han se sønnike diske op med en god redning på en afslutning fra Adrien Rabiot i første halvleg. Måske kunne han også høre ham. Schmeichels mundtøj stod næppe stille et eneste øjeblik. Den danske keeper kom flere gange godt ud af sit mål, men tøvede desværre lidt for meget ved 2-1-scoringen.

Andreas Christensen - 3 bolde
Barcelona-spilleren flåede Kylian Mbappé omkuld efter 19 minutter og hev et nødvendigt gult kort. Når en midstopper modtager en advarsel så tidligt, bliver man straks lidt bekymret, men Andreas Christensen blev på banen i alle 90 minutter, og i anden halvleg dukkede han op som trold af en æske og scorede Danmarks første mål ved VM.

Joachim Andersen - 3 bolde
Undertøjsmodellen Oliver Giroud formåede ikke at klæde Joachim Andersen af, selv om de to havde flere dueller, hvor der blev revet og flået i tøjet. Danskeren stod stærkt i de fysiske dueller og havde det straks vanskeligere, når der skulle løbes om kap. Det var vel cirka, hvad man kunne forvente. Udmærket kamp af Joachim Andersen, der også lavede en assist.

Victor Nelsson - 4 bolde
Bienvenue, Victor Nelsson! Sådan bliver man kastet for løverne i en VM-kamp. Det var ikke mange, der havde spået Galatasaray-stopperen en plads i start-11'eren, men Hjulmands kanin leverede en sand mandfolkepræstation. Stærk i duellerne, god på bolden og en høj smertetærskel var ingredienserne for Nelsson, der fik så mange tæsk af franskmændene, at hans krop må være malet i alle trikoloerens farver, når han vågner søndag. 

Rasmus Nissen Kristensen - 3 bolde
De færreste forsvarsspillere synes, det er specielt hyggeligt at bruge deres lørdag eftermiddag på at spille over for Kylian Mbappé, men Rasmus Nissen havde den utaknemmelige tjans. Den franske superstjerne har tjent milliarder, som kommer direkte fra Qatar, og fodboldens Joakim von And var absolut heller ikke i underskud på fodboldkontoen mod Danmark, som han ødelagde med to scoringer. Nissen gjorde det såmænd ganske hæderligt over for Mbappé, som er helt umulig at styre over 90 minutter. Offensivt bød Leeds-backen også ind - blandt andet med en lækker tunnel på Theo Hernandez.

Pierre-Emile Højbjerg - 3 bolde
Der var gange, hvor den danske midtbanekriger med de franske aner virkelig viste klassen. Som da han nærmeste egenhændigt skabte Danmarks største chance i første halvleg med en bolderobring, et godt løb og godt samspil med Cornelius. Men alt i alt var der mere leverpostej end foie gras over Tottenham-stjernens aften.

Christian Eriksen - 3 bolde
Ligesom midtbanekolleagen var det en aften på det jævne for Manchester United-stjernen. Eriksen overtog pladsen fra skadede Thomas Delaney og gjorde det udmærket med flere defensive aktioner og knivskarpe afleveringer, men for ofte var han for langt fra modstandernes felt, hvor han ellers er så god. Det blev bedre efter pausen, men hans kvaliteter var kun synlige i glimt.

Joakim Mæhle - 2 bolde
Det er ikke EM-udgaven af Joakim Mæhle, vi har set i de første to kampe ved denne slutrunde. Mod Frankrig havde han for mange dårlige tæmninger og formåede ikke en eneste gang at komme forbi sin dirkete modstander i offensiven. Han stod det rigtige sted og clearede bolden, da Frankrig var tæt på at score efter et kvarter, så alt var ikke skidt, men det var bestemt heller ikke prangende.

Jesper Lindstrøm (ud 85.) - 3 bolde
Hvis vi kun bedømte på anden halvleg, havde han måske fået mere, for den formstærke Bundesliga-dansker spillede sig i den grad op efter pausen. Der var flere situationer, hvor “Jobbe” fik vist sit rappe fodarbejde frem med fine detaljer og chanceskabende spil. Havde også en stor chance selv for selv at blive matchvinder, men hans afslutning røg lige på Lloris i det franske mål. 

Andreas Cornelius (ud 45.) - 1 bold
Han spiste op sidst, han stod over for Frankrig, men denne gang var “Corner” selv på menuen, og det var Varane og Upamecano, der blev bespist. Den franske forsvarsduo havde fuldstændig taget på den danske angriber, og han kunne hverken holde i bolden eller vinde sine dueller. Kom til en chance via godt samspil med Højbjerg, men på stadionet lavet af 974 containere var præstationen lige til at smide i skraldespanden.

Mikkel Damsgaard (ud 73.) - 1 bold
Tredje nye ansigt i det danske angreb, men ligesom Cornelius havde Damsgaard slet ikke nogen stor aften. Den vævre tekniker havde det svært fysisk, havde flere ukarakteristiske boldtab og blev slet ikke involveret i det danske offensivspil.

Indskiftere:
Martin Braithwaite (ind 45.) - 3 bolde
Et fint indhop af Martin Braithwaite, der var med til at løfte den danske offensiv i anden halvleg og blandt andet kom til en god chance efter 80 minutters spil. 

Kasper Dolberg (ind 73.) - 3 bolde
Indskiftet efter 72 minutter og var tæt på at notere sig for en assist til Martin Braithwaite, der lige akkurat manglede de sidste centimeter for at sparke Dolbergs tværaflevering i kassen.

Christian Nørgaard (ind 85.) - UB
For kort tid på banen. 

Træner:
Kasper Hjulmand - 2 bolde
Landstræneren var tvunget til flere udskiftninger i startopstillingen på grund af skader, mens den fjerde var valget af Cornelius over Dolberg i front. Den nye fronttrio med Lindstrøm, Corner og Damsgaard var slet ingen succes i første halvleg, hvor danskerne skabte meget, meget lidt. Den fejlslagne satsning trækker selvsagt ned, men det trækker op, at landstræneren i pausen fik ændret på det og tog Cornelius ud. Til gengæld kunne Damsgaard ligeså godt også være blevet taget ud. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.