• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Kasper Hjulmand: Denne VM-regel bør ændres

Foto: Getty Images

Frankrig har et trumf i ærmet i Danmarks VM-gruppe, som Kasper Hjulmand ærgrer sig over.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar

Frankrig er videre fra gruppespillet ved VM efter lørdagens 2-1-sejr over Danmark, og de forsvarende verdensmestre kan både avancere på en førsteplads og en andenplads. Det afhænger af udfaldet af den sidste kamp mod Tunesien samt Danmarks kamp mod Australien. 

Sejrene over Australien og Danmark giver Frankrig mulighed for at lure på, hvem de helst vil møde fra Gruppe C med Polen, Saudi-Arabien, Argentina og Mexico, og det er naturligvis en kæmpe fordel.

Det er samtidig en mulighed, Kasper Hjulmand ville foretrække ikke kunne opstå til et VM.

- Var kampen i dag endt 1-1, havde Frankrig skullet gøre noget (mod Tunesien, red.), og vi kan håbe på, de gør noget alligevel. Jeg har altid ment, at det til et VM ville være en rigtig, rigtig god idé at trække lod blandt 1'erne og 2'erne, så man ikke kan kigge over på en anden gruppe, siger Hjulmand og tilføjer: 

- Vi har set før i historien, at et hold måske godt kunne tænke sig at møde nogle andre - specielt når der er en kamp, der bliver spillet, før man selv skal i aktion. Det gør, at man kan vælge. Jeg synes ikke, det er rigtigt i sport, at det ikke altid kan betale sig at vinde.

- Vi må håbe, at Frankrig har så meget kvalitet, at de også vinder over Tunesien.

Opgørene mellem Frankrig og Tunesien og Danmark mod Australien spilles samtidig på onsdag. Vinderen af gruppe D møder nummer to i gruppe C, mens gruppevinderen i gruppe C møder Gruppe D's nummer to i ottendedelsfinalen. 

Danmark kan maksimalt blive nummer to i gruppen.