• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Slår tilbage mod FIFA: Truer med at boykotte VM

Foto: Getty Images

Hvis VM skal spilles hvert andet år, bliver det uden nogle af sportens største stjerner. Landene i Sydamerika vil nemlig ikke med.

Af Anders Dehn

Hvis FIFA-præsident Gianni Infantino får held med at presse idéen om VM hvert andet år igennem, bliver det uden en række af verdens bedste fodboldspillere.

Så klar er konklusionen, efter Sydafrikas fodboldforbund, CONMEBOL, har holdt møde om planerne. De ti lande slår i en samlet erklæring fast, at de er imod Infantinos planer, og at de ikke kommer til at deltage, hvis planerne bliver ført ud i livet.

"Der er ingen årsager, fordele eller noget, der retfærdiggør forandringen foreslået af FIFA. I det lys bekræfter de ti lande, som udgør CONMEBOL, at de ikke vil deltage i VM, hvis det bliver afviklet hvert andet år," lyder det i erklæringen.

"Det foreslåede projekt vender ryggen til næsten 100 års fodboldtradition og ignorerer en af de vigtigste sportsbegivenheder i verdens historie. CONMEBOL støtter det nuværende VM-format med dets vilkår og inddelingssystem, fordi det har vist sig som en succesfuld model."

VM uden CONMEBOL vil altså betyde ingen Brasilien, Argentina og Uruguay - og dermed heller ingen Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez eller andre af de sydamerikanske landes store stjerner.

Med udmeldingen lægger landene i Sydamerika sig op ad de fleste europæiske lande, som har udtryk hård modstand mod FIFA's planer. Også UEFA har truet med at boykotte VM, hvis frekvensen fordoblet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020