• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Victor Risager

Støtter stor VM-ændring: Det er det, fans ønsker

Foto: Getty Images

Arsene Wenger er fortaler for en stor ændring af VM-strukturen. Ændringen har imidlertid fået kritik fra andre kanter.

Af Victor Risager

VM i fodbold har været afviklet hver fjerde siden 1930 - med undtagelse af 1942 og 1946 som følge af anden verdenskrig - men nu overvejer FIFA at afholde verdensmesterskaberne oftere.

FIFA undersøger muligheden for at at gøre som i håndbold og afvikle VM hvert andet år frem for hvert fjerde år. Og den idé støttes af den tidligere manager Arsene Wenger, som er Chief of Global Football Development hos netop FIFA. 

Over for det tyske fodboldmagasin Kicker påpeger han, at mange små landskampspauser ikke er godt for spillerne. I stedet vil én større landskampspause om året samt kun syv kvalifikationskampe være bedre, lyder det.

- Landsholdene kan mødes i oktober, spille alle syv kvalifikationskampe på en måned og derefter spille finalen i en turnering i juni. Vi ønsker at reducere antallet af kampe. Det er meget vigtigt, fordi vi skal passe på spillernes tilstand.

- Vi vil så garantere en hvileperiode efter hver turnering. Tænk på det på denne måde: 2026 er der VM i USA, Mexico og Canada. I 2027 er der et EM og andre kontinentale turneringer. I 2028 er der endnu en VM, og så videre, siger Arsene Wenger til Kicker og tilføjer:

- Flere knockoutkampe, færre kvalifikationskampe. Det er det, fansene ønsker.

Hård kritik
Det er imidlertid ikke alle, der er enige med Arsene Wenger og FIFA, og som kan se fidusen i at afholde VM hvert andet år.

Blandt andre Manchester Citys cheftræner, Pep Guardiola, var kritisk over for planen.

- Hver gang er det samme. Hele verden beder om bedre kvalitet, og fodboldverdenen ønsker mere kvantitet. Vi har ikke ansvaret. Vi er nødt til at bede UEFA, FIFA om at forlænge året. Måske kan vi finde 400 dage på et år, sagde Pep Guardiola tidligere på året ifølge Sports Illustrated.

Også Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, revsede idéen.

- Det er en skrækkelig idé, den gode Wenger og FIFA kommer med. Det fungerer måske for håndbold. For fodbold er det en skrækkelig vej at gå. Det er de to største turneringer i landsholdsfodbold, og der er ingen grund til at devaluere alt det, EM og VM står for, lød det blandt andet fra Troels Bager Thøgersen i marts.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020