• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Tidligere FCK-yndling udpeget til VM-udvalg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tom Høgli er blandt de 14 personer, som skal udrede, om norsk fodbold bør boykotte VM i Qatar.

Af Anders Dehn

I marts måned har spørgsmålet om VM-boykot buldret i Norge, og onsdag aften kulminerer det, når det norske landshold udfører en protestaktion i forbindelse med holdets første VM-kvalifikationskamp.

Det hele begyndte med en tidligere Superliga-spiller, og nu får han en nøglepost i spørgsmålet om, hvorvidt Norge skal boykotte VM.

Tom Høgli tog initiativet til, at Tromsø IL som den første klub meldte ud, at den opfordrede Norges fodboldforbund (NFF) til at blive væk fra slutrunden. Siden har yderligere seks klubber fra den øverste række sluttet sig til, og 14 af 16 fanklubber støtter også forslaget.

Det har fået NFF til at arrangere en ekstraordinær generalforsamling, hvor et af de eneste punkter på dagsordenen er forslaget om boykot af VM. Forud for generalforsamlingen i juni har NFF nedsat et udvalg, som skal udrede, hvordan man bedst tackler situationen, og hvad en boykot eventuelt måtte få at konsekvenser.

Det udvalg er Tom Høgli altså valgt til, skriver NFF på sin hjemmeside. Forbundet betegner ham som "topklubrepræsentant" og "initiativtager". Han skal sammen med fagforeningsfolk, jurister, fodboldledere og en tidligere Røde Kors-chef udgøre udvalget.

Udvalget skal blandt andet vurdere, hvordan man bedst fremmer menneskerettigheder i forbindelse med turneringer i lande som Qatar. 

- Virkemidler, som skal vurderes, er tydelige krav til stater, som ansøger om arrangementer, boykotaktioner, on site-markeringer og lobbyarbejde før, under og efter arrangementer. Vurderingerne skal bygge på historiske erfaringer med forskellige virkemidler, skriver NFF.

Endnu har ingen danske klubber sluttet sig til initiativet fra Norge. Selskabet bag FC København skal dog stemme om et lignende forslag i næste måned.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus