• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

EM-optakt: Danmark kan teste Tyskland

Foto: Getty Images

Jacob Hansen har fået besøg af kvindefodboldekspert Verner Bager til en grundig optakt til kvindernes kommende EM-slutrunde og i denne udsendelse kigges nærmere på Danmarks chance

Af Jacob Hansen

.Bager og Hansen går igennem de fire grupper, som hver har deltagelse af fire nationer. Verner Bager driver til daglig kvindefodboldpodcasten samt bloggen https://kvindefodboldeksperten.dk/

Europamesterskabet i fodbold for kvinder 2022 er det 13. EM i fodbold for kvinder, afholdt af UEFA. Turneringen afholdes i England fra den 6. til den 31. juli 2022, og kampene er fordelt på ti stadions. Der skal spilles EM-fodbold i byerne London, Manchester, Sheffield, Rotherham, Milton Keynes, Brighton og Southampton.
England blev tildelt værtskabet for slutrunden den 3. december 2018 på en UEFA-komité i Dublin. Ansøgningen gled glat igennem, da der ikke var andre ansøgere. Turneringen skulle oprindeligt have fundet sted fra den 7. juli til 1. august 2021, men blev rykket pga. coronaviruspandemien.
I forbindelse med, at EM for herrer 2020 og Sommer-OL 2020 i Tokyo først blev udskudt, valgte UEFA at rykke turneringen til året efter for at undgå flere store sportsbegivenheder oven i hinanden. England var sidst værter for EM i kvindefodbold i 2005.
I februar 2022 valgte UEFA, at suspendere det russiske landshold fra turneringen, grundet Ruslands invasion af Ukraine 2022. Video Assistant Referee (VAR), lige så vel som mållinjeteknologi, vil blive benyttet ved EM-turneringen.
Danmark kvalificerede sig til turneringen den 27. oktober 2020, efter en 3-1 sejr over Italien. De vandt dermed sikkert deres kvalifikationsgruppe med ni sejre, én uafgjort og nul nederlag. Danmark er placeret i gruppe B, hvor modstanderne bliver Spanien, Tyskland og Finland.
Europamesterskabet i fodbold for kvinder 2022 afholdes på ti stadions i forskellige byer. Den 23. februar 2020 blev det annonceret, at Old Trafford i Manchester ville afholde åbningskampen for værtslandet England 6. juli mod Østrig. Finalen bliver afviklet på Wembley Stadium i London, hvor man allerede 100 dage inden EM-turneringens start, altså den 28. marts 2022, meldte om udsolgt efter bare 43 minutter.
I alt deltog 48 UEFA-medlemslande i EM-kvalifikationen (inklusive Cypern, som deltog for første gang på seniorkvindeniveau, og Kosovo, som deltog for første gang på kvindesiden). Værterne fra England kvalificerede sig automatisk, så i alt 47 hold konkurrerede i kvalifikationen, for de i alt 15 pladser ved den endelige turnering.