• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

Kane og co. i EM-revanche for tomme tribuner

Foto: Getty Images

Et tom Molineux er vært for en gentagelse af Euro 2020-finalen lørdag aften, når England møder Italien i UEFA Nations League

Af Jacob Hansen

Et tom Molineux er vært for en gentagelse af Euro 2020-finalen lørdag aften, når England møder Italien i UEFA Nations League.

The Three Lions reddede uafgjort 1-1 mod Tyskland i deres seneste opgør, mens Roberto Mancinis hold skrabede sig forbi Ungarn ed 2-1. I et af de mere ujævne opgør mellem de gamle fjender Tyskland og England i de seneste år, formåede Gareth Southgates mænd ikke at udstille den bedste variant af sig selv.
Hansi Flicks tropper tog en fortjent føring via Jonas Hofmanns smarte vending og afslutning lige efter pausen, men Harry Kane fik muligheden for at score sit mål nummer 50 i England-trøjen fra 11-meter pletten. En chance, han ikke lod sin næse gå forbi.
Kane mangler nu kun firemålmere for at overgå Wayne Rooney på toppen af alle tiders England-liste, men fjerdepladsen er, hvor Three Lions i øjeblikket befinder sig i League A, hvilket ville betyde en uventet nedrykning til League B, hvis præstationerne fortsætter i samme retning.
Spørgsmål om Southgates taktik opstod uundgåeligt, da England gik to kampe i træk uden sejr for første gang siden september 2018, og ikke siden det seneste VM-år har ”Three Lions” haft en længere ”streak” uden sejr i nogen konkurrence.
Et tomt Molineux vil ikke have samme følelse som en fyldt Wembley, men værterne har spillet 15 kampe uden nederlag på engelsk jord, og Italiens XI er en skarp kontrast til det hold, der løftede den kontinentale krone i London for 11 måneder siden.
Nicolo Barella og Luca Pellegrini kom på måltavlen mod Ungarn, før Gianluca Mancinis selvmål gav ungarerne et håb, der aldrig materialiserede sig. Azzurri holdt fast, selvom det nok skulle have været langt mere komfortabelt.
Azzurri's sejr mod Ungarn var deres blot fjerde triumf i 12 kampe i alle turneringer siden deres Euro 2020-succes, mens de også nu har spillet fem kampe uden at holde nullet. Dog har Italien ikke tabt en eneste kamp på udebane siden september 2018 - et 1-0-nederlag til Portugal i Nations League.