• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

Odds 645 med Brøndby, Randers, FCM & FCK

Foto: Getty Images

Der er fire danske hold, som for sidste gang skal spilles europæisk fodbold i dette lange efterår, og vi har alle fire kampe i kikkerten i dagens program

Af Jacob Hansen

FC København:
Arbejdet er gjort færdig for FC København, der har sikret sig førstepladsen i Conference League-gruppen. Julefreden er dermed ikke i fare i torsdagens kamp, og det er næppe utænkeligt, at Jess Thorup sender et meget reservespækket hold på banen - velvidende, at det gik umanérlig dårligt, sidst han gjorde det (læs Nykøbing FC).

Når det er sagt, er FC København naturligivs nødt til at tage opgaven alvorligt. Dels af egen forfængelighed, dels af respekt for de øvrige hold i gruppen og naturligvis med det in mente, at det altid er værdifuldt at tanke europæiske point til Danmark.

FC København har allerede meldt ud, at Peter Ankersen og Nicolai Boilesen ikke kommer i aktion, og heller ikke Carlos Zeca, Valdemar Lund, Bryan Oviedo og Luther Singh er klar. Andri Baldursson, Kevin Diks, Ruben Gabrielsen, Rasmus Falk og Kamil Wilczek er alle tvivlsomme, mens stortalentet Roony Bardghji ikke er spilleberettiget, så Jess Thorup kan ende med et meget amputeret mandskab. I det mindste er der ingen spillere i karantæne.

FC Midtjylland:
Det har været en besynderlig måned, hvad angår resultater, for FC Midtjylland. Holdet tabte ligakampene mod AGF og Brøndby IF samt spillede uafgjort mod bundholdet Vejle Boldklub. Til gengæld har man slået Braga i Europa League og senest Brøndby 2-0 i pokalturneringen.

Sejren over Braga var afgørende for, at FCM stadig lever i turneringen. Hvis det ikke havde været for de tre point, ville chancen for at nå andenpladsen og dermed videre avancement være udspillet.

Faktisk kan FCM tage førstepladsen, hvis Braga og Røde Stjerne spiller uafgjort. Hvis FC Midtjylland omvendt slutter på tredjepladsen, går holdet videre til knockoutkampene i Europa Conference League i det nye år.

Brøndby IF:
Efter masser af danske kampe med stor succes blev Brøndby for alvor banket ned i jorden, da man i søndags fik stryg af FC Midtjylland på eget græs. 0-2 tabte Brøndby i pokalkvartfinalen og et videre avancement hænger i en tynd tråd.

Det gør den også i Europa, men fælles for begge turneringer er, at den stadig er der. For Brøndby skal "bare" vinde mod Sparta Prag, så kvalificerer man sig til forårets knockoutkampe i Conference League. Det vil være en stor succes for de danske mestre, men det kræver andre boller på suppen end i weekenden og egentlig også i de foregående fem Europa League-kampe.

For Brøndby har haft det svært, og det havde man også mod Lyon, selv om man i lang tid gjorde det fint. Personlige fejl bliver bare straffet prompte på det her niveau, og personlige fejl begår det her urutinerede Brøndby-hold bare flere af end sine modstandere.

Niels Frederiksen kan glæde sig over en skadesfri trup, hvor kun Rasmus Wikström er ukampdygtig.

Randers FC:
Årets næstsidste kamp venter for Randers FC, og det er et ekstremt vigtigt opgør, der er i vente.

Scenarierne er følgende: Randers går videre fra Conference League-gruppespillet, hvis man vinder over AZ Alkmaar, mens uafgjort også er nok til at gå videre, hvis Jablonec ikke besejrer CFR Cluj på udebane. Cluj har i øvrigt blot et enkelt point i gruppespillet - det kom hjemme mod Randers FC.

Taber kronjyderne med mere end ét mål, går man kun videre, hvis Jablonec ikke får point. Taber Randers FC med et enkelt mål - f.eks. 0-1 - går det danske hold videre, hvis Jablonec taber eller spiller 0-0, 1-1 eller 2-2. Taber Randers 1-2, vil også 3-3 mellem Cluj og Jablonec være nok til at sende det danske hold videre.

Så der er muligheder, men spørgsmålet er, hvor meget man tør stole på det rumænske hold, der ikek har været specielt godt kørende i Conference League.

Til opgøret mod AZ er Thomas Thomasberg uden den karantæneramte Stephen Odey, mens det er ventet, at trioen Simon Graves, Nicolai Brock-Madsen og Joel Kabongo må sidde ude med skader.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020