• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

Optakt: Topmøde i Madrid og brag hos Brentford

Foto: Getty Images

Atlético Madrid og mestrene Real Madrid, to af topholdene i Primera División, sætter hinanden stævne på Estádio Cívitas Metropolitano søndag

Af Jacob Hansen

Atlético Madrid og mestrene Real Madrid, to af topholdene i de tidlige stadier af Primera División-kampagnen, vil sætte hinanden på prøve på Estádio Cívitas Metropolitano søndag og forny rivaliseringer.

Real Madrid vandt 4-1 over Mallorca på hjemmebane i deres seneste ligakamp, deres femte sejr i træk, hvilket efterlader gæsterne i toppen af tabellen med 15 point, to point foran Barcelona gennem fem kampe.
Atlético Madrid ligger på syvendepladsen med 10 point efter fem kampe. Atlético vandt også deres sidste Primera División-kamp 4-1 hjemme mod Celta de Vigo og udvidede deres ubesejrede stime til tre (W2 D1 L0).
Madrid-derbyet fornyes endnu en gang, da Atlético ser ud til at gentage deres succes fra det sidste Primera División-møde, en 1-0-sejr på Estádio Cívitas Metropolitano i sidste sæson. Yannick Carrasco scorede Atletis enlige mål i det 40. minut fra pletten.
Gæsterne Real Madrid er blevet ført an af Vinícius Júnior, der har nettet fire gange, herunder to åbningsmål. Angriberen ligger på en delt tredjeplads blandt ligaens topscorere i 2022/2023.
På den sidste tredjedel har Álvaro Morata været en nøglespiller for Atlético i denne sæson. Angriberen er deres topscorer med tre mål, hvilket er det femtehøjeste i ligaen, hvoraf to af dem har været toneangivende først i kampen.
I deres to tidligere Primera División-konkurrencer på Estádio Cívitas Metropolitano i denne sæson har Atlético en sejr og et nederlag. Real Madrid vil være opsat på at fortsætte en rig åre af udebaneform, da de har tjent tre point i hver af deres ligakampe på udebane. Los Blancos befinder sig i øjeblikket på en ubesejret stime på fire kampe på udebane (W3 D1 L0). De er ikke blevet besejret på udebane siden 8. maj mod Atlético Madrid.
I fem ligakampe i denne sæson har Atlético tre sejre, en uafgjort og et nederlag. Real Madrid har i mellemtiden fem sejre.