2017-09-13 09:17
Foto: Getty Images

Chelsea-spillet tirsdag gik mere end sikkert hjem - vi fortsætter jagten på gevinst i onsdagens Champions League.

Onsdag kl. 20.45
FC Porto – Besiktas
Under 2,5 mål

2,00 @ bwin
FC Porto har fået en flyvende start på den nye sæson, som har givet fem sejre i lige så mange ligakampe. Det skyldes ikke mindst Iker Casillas, som endnu ikke har lukket mål ind i det, der er hans tredje sæson for FC Porto.

Det er især på hjemmebane, FC Porto fremstår defensivt stærke, og Iker Casillas, der holdt målet rent i 9 af 17 hjemmekampe i sine første to sæsoner i klubben, kan derfor nu se tilbage på en statistik for ligaen, hvor målet er holdt rent i 21 af 37 hjemmekampe svarende til 57 procent.

I Champions League har FC Porto holdt målet rent i 6 af de 14 seneste hjemmekampe, mens 6 af de 7 sidste kampe alle er endt med under 2,5 mål.

Besiktas kommer med andre ord på en hård opgave i Portugal, selv om tyrkerne møder op med selvtillid efter tre sejre i de første fire kampe af en sæson, der ellers blev indledt med et 1-2-nederlag til Konyaspor i Super Cuppen.

Besiktas har ikke været stamgæster i Champions League-gruppespillet de senere år, men holdet spillede dog med sidste år, hvor kampene på udebane gav både en uafgjort (1-1 mod Benfica), en sejr (3-2 over Napoli) og et nederlag (0-6 til Dinamo Kiev).

FC Porto ville normalt være et godt bud på en sejrherre i kampen, men holdet må i angrebet undvære karantæneramte Vincent Aboubakar, som alene i denne sæson har scoret fem mål i lige så mange kampe.

Odds kan forhøjes ved at spille på, FC Porto vinder, mens kampen indeholder under 2,5 mål til 3,20 hos bwin, men vi nøjes med at spille på sidstnævnte, som giver pengene pæne 2,00 gange tilbage.

Onsdag kl. 20.45
Maribor – Spartak Moskva
Begge hold scorer
2,05 @ bwin

Maribor har taget den lange vej til årets gruppespil i Champions League, hvor de slovenske mestre ikke har spillet med siden 2014. I år er vejen gået over bosniske Zrinjski, islandske FH og Hapoel Be'er Sheva fra Israel, mens onsdagens modstander fra Spartak Moskva er kommet direkte i Gruppe E på grund af sidste års mesterskab i den russiske Premier League.

Det er nu ikke fordi, Uefa gør stor forskel på holdene i favør af Spartak. Tværtimod ligger det russiske mesterhold nummer 105 på fodboldforbundets rangliste, mens Maribor er at finde som nummer 92.
Dette blot at understrege, at Maribor altså ikke er helt uden chancer i denne kamp, selv om gæsterne fra Spartak Moskva naturligvis er favoritter.

Maribor er nemlig et solidt hjemmehold, der i sidste sæson vandt 14 af 18 hjemmekampe i den slovenske liga, mens statistikken for denne sæson hidtil hedder 3-2-0. På den anden side står Spartak, der vandt 8 af 15 udekampe i sidste sæson, og som har spillet 0-3-2 ude hidtil i år.

Men et er de hjemlige ligaer, noget andet er Champions League. Og her er forventningen altså, at Maribor kan tage selvtilliden fra de tre kvalificerende runder samt den gode sæsonstart med sig ind til kampen mod favoritterne fra Spartak Moskva, som har fået en mere lunken sæsonstart.

Der er nærmest tradition for, at flere af storholdene markerer starten på Champions League ved at vinde store sejre over de uheldige modstandere. Men set bort fra disse massakrer, sker det forholdsvis tit, at begge hold kommer på måltavlen i første runde af gruppespillet. Til odds 2,05 kunne dette sagtens være præcis et af de tilfælde.

Onsdag kl. 20.45
Feyenoord – Manchester City
Begge hold scorer
1,80 @ bwin

Feyenoord gør comeback i Champions League efter 15 sæsoners fravær med en kamp, der har alle muligheder for at være festlig.

Manchester City har nemlig ikke just tradition for at være kedelige i Champions League, hvor seks af holdets otte kampe i sidste sæson endte med flere end 2,5 scoringer. Det skyldtes ikke kun, at City har en frygtindgydende offensiv; englænderne formåede nemlig kun at holde målet i en enkelt af de europæiske kampe.

Heller ikke i ligasammenhæng rimer City på defensiv påpasselighed. Holdet præsterede kun clean sheets i 7 af 19 udekampe sidste sæson med det resultat, at 15 af kampene – svarende til 79 procent – gik over 2,5 mål.

Næsten lige så høj en frekvens havde Feyenoord på eget græs, hvor 12 af 17 kampe (71 procent) endte med over 2,5 mål, mens det ind til videre er sket i tre af fire kampe i den nye sæson.

Så selv om Feyenoord altså leverede en stribe meget disciplinære indsatser i Europa League sidste sæson, hvor holdet spillede til under 2,5 mål i fem af seks kampe, så virker det ikke sandsynligt, at de kan holde Citys offensiv fra fadet her. Og omvendt har City som nævnt ikke tradition for at lukke målet helt ned hverken i Europa eller Premier League, hvorfor valget falder på, at begge hold scorer til fornuftige odds 1,80. 

-------
Afgjorte bets:
Tirsdag kl. 20.45

Chelsea – Qarabag
Chelsea scorer i begge halvlege
1,60 @ bwin

FC Københavns banemænd fra Qarabag får en hed velkomst til holdets første optræden nogensinde i Champions League, når aserbajdsjanerne åbner ballet på Stamford Bridge.

Chelsea deltog ikke i Champions League sidste sæson, så dette års deltagelse er også den første med italienske Antonio Conte som træner. Efter mesterskabet i sidste sæson kræver det ikke stor fantasi at forestille sig, han har mesterholdenes turnering stående højt oppe på prioritetslisten.

Qarabag var for stor en mundfuld for FC København, men Chelsea kommer til at yde en helt anden modstand for det aserbajdsjanske forsvar, der ikke ligefrem så dirkefrit ud i de perioder, hvor de danske mestre fik etableret et pres.

Det kommer Qarabag formentlig til at være under fra kampens første fløjt på Stamford Bridge, da Chelsea under Conte ikke har haft tendenser til at gemme målene til anden halvleg: Chelseas scoringer fordelte sig i sidste sæson med henholdsvis 44 og 56 procent før og efter pausen.

Desuden virker det som om, der findes en tendens i Champions League, hvor de store hold bruger den første runde til at pisse territoriet af. I sidste sæson så vi blandt andet FC Barcelona vinde med 7-0 over Celtic, mens Dortmund slog Legia Warszawa med 6-0 og Bayern München besejrede Rostov med 5-0. Og året inden hørte Chelsea til ”bøllerne” med en 4-0-sejr hjemme over Maccabi Tel-Aviv.

Qarabag får svært ved at stå imod på Stamford Bridge, hvor hjemmepublikum får mål fra favoritterne både før og efter pausen.

Advertisement