• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Stefan Buur Hansen

Spilforslag til Superligaen: Randers vinder videre

Spilforslag til Superligaen: Randers vinder videre
Foto: Jan Christensen / Getty Images

AaB ligner et groggy hold, der slet ikke kan føle sig tilpas i et nedrykningsspil, man føler sig hævet over at deltage i.

Af Stefan Buur Hansen

Mandag kl. 14.00
Randers FC – AaB
1 (DNB)
1,75 @ bet365

AaB kan kun i teorien overhale Randers på førstepladsen efter fire sejrsløse kampe i nedrykningsspillet, mens kronjyderne omvendt har hentet 10 af 12 mulige point. Det burde i sig selv tale for, at Randers er forholdsvis klare favoritter på eget græs.

Markedet vurderer ikke desto mindre kampen som næsten helt lige. Og selv om begge holds trænere måske nok kan fristes til at rotere lidt før de Europa League-kvalificerende kampe, er der ingen grund til at formode, at det skulle stille Randers svagere end AaB.

AaB ligner et groggy hold, der slet ikke kan føle sig tilpas i et nedrykningsspil, man føler sig hævet over at deltage i. Randers har omvendt ikke manglet hverken motivation eller gejst. Det sker næppe heller her. Så til odds 1,75 sætter jeg pengene på et 1-tal med den betingelse, at indskuddet returneres i tilfælde af et uafgjort resultat.

Mandag kl. 16.00
FC Nordsjælland – FC København
1 (AHC +0,5)
1,94 @ Unibet

Tipsbladets papiravis stillede fredag skarpt på FC Nordsjællands kunstgræsbane, som ikke ligefrem huer hverken spillere eller trænere i FC København. Ja, faktisk har Ståle Solbakken ikke vundet i Farum i sin anden periode som FCK-træner, da Ariel Jacobs sad på bænken, da Løvernes senest vandt på kunstgræsset i 2013.

Statistik kan selvfølgelig ikke bære et spilforslag alene, men i det her tilfælde handler det om mere end bare historiske finurligheder: både spillere og trænere er helt klare i mælet omkring banen i Farum, som de finder dårligt. Og selvfølgelig vil omtalen kun motivere hjemmeholdet yderligere til en stor indsats.

FC København har mest på spil her, men FC Nordsjælland er altså ikke uden chancer for at indløse billet til europæisk fodbold eller snuppe en medalje. Jeg vover derfor pelsen og spiller imod det hold, der formentlig vinder mesterskabet i år til odds tæt på dobbelt op.

Mandag kl. 18.00
FC Midtjylland – Brøndby IF
1
1,77 @ Unibet

FC Midtjylland er pisket til sejr her, hvis håbet om at indhente FC København skal holdes i live. Og så er Ulvene altså stærke på eget græs, hvor man ikke har tabt siden april (2-3 mod… Brøndby!), mens det er blevet til 15 sejre i de 18 følgende kampe.

Omvendt forholder det sig med Brøndby, som ikke har vundet, siden holdet kvalificerede sig til pokalfinalen med 1-0-sejren over AaB. Brøndby har dermed blot vundet én af de sidste seks udekampe, så selv om odds på 1-tallet er røget ned i næsten samme tempo som påskefrokosterne de sidste par dage, finder jeg fortsat spil på hjemmeholdet interessant.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.